Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí viu una de les Festes Majors més participatives dels darrers anys El festival Holi, el pregó, la Ballada de Gitanes al Carrer i el festival RRandom concentren un gran nombre de rubinencs en una celebració que no ha registrat incidents destacats https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí viu una de les Festes Majors més participatives dels darrers anys

El festival Holi, el pregó, la Ballada de Gitanes al Carrer i el festival RRandom concentren un gran nombre de rubinencs en una celebració que no ha registrat incidents destacats

El festival Holi, tot un èxit de públic (foto: Localpres).
El festival Holi, tot un èxit de públic (foto: Localpres)

El Piromusical ha tancat aquest diumenge a la nit una Festa Major molt participativa, que ha registrat una gran afluència de públic de totes les edats. Enrere han quedat sis dies de celebracions en què han tingut cabuda més de 155 activitats organitzades per l’Ajuntament i més d’una seixantena d’entitats locals.

Aquesta ha estat una Festa Major amb un marcat caràcter juvenil. Les propostes per a joves programades per l’Ajuntament i diferents col·lectius, algunes d’elles sorgides del debat previ de la Taula d’oci i cultura juvenil, han assolit unes elevades cotes de participació, especialment els concerts d’Itaca Band i d’Efecto Pasillo, i el Tour 40. També ha estat un èxit rotund el primer Holi Dolly Rubí Festival, una espectacular celebració de música i color que va arribar a aplegar entre 9.000 i 10.000 persones a l’Escardívol.

A més, la plaça Salvador Allende s’ha perfilat com l’espai jove i intercultural de referència de la festa, amb un notable èxit de públic tots els dies gràcies a les activitats organitzades des de l’Espai Jove Torre Bassas i altres col·lectius ciutadans.

Un altre escenari que ha pres identitat pròpia durant la Festa Major ha estat el Celler, que s’ha consolidat com a seu dels espectacles de circ amb un públic que s’ha fidelitzat respecte a l’any anterior.

Bona acceptació del RRandom
El Rubí Random Music Festival és el nom genèric que ha englobat enguany els concerts de la Festa Major, tant els gratuïts com els de pagament. L’actuació inaugural a càrrec d’Antonio Orozco va ser un dels seus moments més destacats, amb una audiència de 2.350 persones. Després de fer de pregoner juntament amb la waterpolista rubinenca Bea Ortiz, l’hospitalenc es va convertir en el primer cantant a omplir l’Amfiteatre del Castell amb un públic entregat que va vibrar amb totes les cançons del seu repertori.

La nit de dijous, els concerts d’Itaca Band i del Barrakuda Festival ─Tex & Sunflower Seed, Caribbean Dandy i The Suicide of Western Culture─ van atraure entre 7.000 i 8.000 persones a l’Escardívol. Aquesta xifra va augmentar divendres, quan entre 13.000 i 15.000 persones van gaudir de les actuacions d’Efecto Pasillo i Tour 40, dos dels espectacles pensats especialment per al públic jove.

La jornada més multitudinària a l’Escardívol va ser, però, la de dissabte. Duncan Dhu, Derivas i La Loca Histeria van aplegar entre 18.000 i 20.000 assistents en els moments de major afluència.

Altres espectacles més minoritaris del festival, com el concert de Solà & Estella a la plaça del Doctor Guardiet ─600 persones─, el recital de més de tres hores d’Aute a La Sala ─445 persones─, l’actuació de Marlango a l’Amfiteatre del Castell ─400 persones─ i la de Lax’n’Busto a La Sala ─360 persones─, van deixar molt bones sensacions entre el públic.

Altres activitats molt participatives
Durant aquesta Festa Major, les entitats de la ciutat també han demostrat el seu gran poder de convocatòria, arrossegant un públic fidel a totes les actuacions programades. Com ja és habitual, la Ballada de Gitanes al Carrer, organitzada per l’Esbart Dansaire de Rubí, ha estat un dels actes més multitudinaris, amb 2.500 persones assistents i 270 dansaires a l’Escardívol.

Altres activitats ja clàssiques, com la passejada de Gegants, el concurs de colles sardanistes, l’espectacle de l’Esbart, la diada castellera o les actuacions de les entitats regionals, també han mantingut el nivell d’assistència habitual a celebracions anteriors.

Tampoc ha faltat gent a propostes també pròpies de la Festa Major, com la Baixada d’andròmines, les Jornades de Jazz o les activitats infantils de la Rambla del Ferrocarril, que han rebut milers de persones.

D’altra banda, cal destacar el Mercat de Festa Major, que s’ha renovat amb una ambientació inspirada en els anys 20, i la incorporació de food trucks a la plaça Pearson, que han atret un gran nombre de ciutadans.

Sense incidències importants
Des de l’Ajuntament es valora molt positivament l’absència d’incidents destacats durant la Festa Major, malgrat la gran afluència de públic que s’ha congregat a diferents punts de la ciutat durant alguns moments. Segons la Policia Local, s’ha viscut una de les festes més tranquil·les dels darrers anys, amb pocs aldarulls que han estat desarticulats ràpidament pels membres del cos municipal i els Mossos d'Esquadra.

Tot plegat fa que l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, valori “molt positivament aquesta Festa Major”, creu que no s’equivocava quan al pregó inaugural augurava “la millor Festa Major del Vallès”. “N’estem molt orgullosos i satisfets, pensem que hem pogut arribar a tots els públics, ha estat una Festa Major participativa i multitudinària que ha complert les nostres expectatives”, ha declarat la primera edil, qui considera que “els rubinencs i rubinenques també estan molt satisfets amb la programació, com així ho demostren les nombroses mostres de gratitud que he rebut aquests darrers dies a diferents punts de la ciutat”. 

Imatges relacionades

Piromusical (foto: Localpres)
Piromusical (foto: Localpres)
Tour 40 (foto: Localpres)
Tour 40 (foto: Localpres)
Salvador Allende (foto: Localpres)
Salvador Allende (foto: Localpres)
Antonio Orozco (foto: Localpres)
Antonio Orozco (foto: Localpres)
Jornades de jazz (foto: Localpres)
Jornades de jazz (foto: Localpres)
Trobada de Peres, Petres, Paus i Paules (foto: Localpres)
Trobada de Peres, Petres, Paus i Paules (foto: Localpres)
Festa de l'esport adaptat (foto: Localpres)
Festa de l'esport adaptat (foto: Localpres)
Obrador Coral (foto: Localpres)
Obrador Coral (foto: Localpres)
Ballada de Gitanes al Carrer (foto: Localpres)
Ballada de Gitanes al Carrer (foto: Localpres)
Marlango (foto: Localpres)
Marlango (foto: Localpres)
Espectacle de l'Esbart (foto: Localpres)
Espectacle de l'Esbart (foto: Localpres)
Diada castellera (foto: Localpres)
Diada castellera (foto: Localpres)
Circ al Celler (foto: Localpres)
Circ al Celler (foto: Localpres)
Efecto Pasillo (foto: Localpres)
Efecto Pasillo (foto: Localpres)
Duncan Dhu (foto: Localpres)
Duncan Dhu (foto: Localpres)
Barrakuda Festival (foto: Localpres)
Barrakuda Festival (foto: Localpres)
Luis Eduardo Aute (foto: Localpres)
Luis Eduardo Aute (foto: Localpres)
Baixada d'andròmines (foto: Localpres)
Baixada d'andròmines (foto: Localpres)
Actuació de les entitats andaluses (foto: Localpres)
Actuació de les entitats andaluses (foto: Localpres)
Food trucks
Food trucks