Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí viu un Sant Jordi ple de flors i literatura Les propostes al voltant de la diada de Sant Jordi culminaran el 25 d’abril amb l’entrega de premis del Concurs de relats ‘Veus de dona’ a la Biblioteca Mestre Martí Tauler i la representació de ‘Be water’ a La Sala https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí viu un Sant Jordi ple de flors i literatura

Les propostes al voltant de la diada de Sant Jordi culminaran el 25 d’abril amb l’entrega de premis del Concurs de relats ‘Veus de dona’ a la Biblioteca Mestre Martí Tauler i la representació de ‘Be water’ a La Sala

La plaça Doctor Guardiet el dia de Sant Jordi  (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
La plaça Doctor Guardiet el dia de Sant Jordi (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Rubinencs i rubinenques han omplert la ciutat de llibres i roses per Sant Jordi. Cinc parades de llibres han sortit a la plaça Doctor Guardiet per trobar-se amb la seva clientela: El Racó del llibre, L'Ombra, Gràfiques Ventura, Kame Kame Comics i Vilalta. També ho han fet algunes entitats: Oncolliga, Parròquia Sant Pere, Font del Ferro, Òmnium Rubí, Assemblea Nacional Catalana, Comitè de defensa de la República, el Consell Local per la República, Càritas Rubí, Fundació Vicenç Ferrer i Grup Col·laboradors Museu de Rubí. Llibreters i entitats han compartit espai amb les tradicionals parades de la Biblioteca Mestre Martí Tauler, el Servei Local de Català i els partits polítics. “La festa de la lectura i les roses, Sant Jordi, és una diada que celebrem amb molta intensitat i que ens agrada molt. Ens agrada que la gent pugui viure la ciutat, que la passegi, que pugui venir a Doctor Guardiet i, si vol, és un bon dia per comprar algun llibre”, ha dit l’alcaldessa Ana María Martínez Martínez, en una entrevista a Ràdio Rubí, que ha fet una programació especial també des de la plaça Doctor Guardiet. “Per la ciutat que sigui un dia laborable segurament fa que veiem més gent. Si tens el dia sencer lliure, potser tens més temptació d’anar a Barcelona, que és un clàssic. Hi ha opinions per tot. Per mi, qualsevol dia de Sant Jordi és un bon dia. Ha tocat en dimarts i esperem que sigui molt participat”, ha conclòs.

Les activitats del 23 d’abril coincideixen també amb la setmana del Dia de la Terra. Per això s’ha sumat a llibreters i floristes una edició especial de la Trocalleria, l’espai d’intercanvi d’objectes de segona mà, que s’ha dedicat als llibres. La tarda de la diada s’ha dedicat als més petits amb una activitat artística infantil: el taller Pinzellades, que ha permès conèixer diferents tècniques de pintura i crear veritables obres d’art relacionades amb Sant Jordi. Una audició de sardanes a plaça Catalunya amb la Cobla Montgrins ha tancat les activitats del 23 d’abril.

Les propostes al voltant de la diada de Sant Jordi culminaran el 25 d’abril amb l’entrega de premis del Concurs de relats 'Veus de dona’ (17 h, Biblioteca Mestre Martí Tauler) i la representació de Be water (19 h, La Sala Teatre Municipal). A càrrec de la Cia. Produccions Maria Palomo i Enginyeria Sense Fronteres, Be Water és una obra de teatre sobre la problemàtica de la mercantilització de l'aigua en format de paròdia televisiva.

Durant el mes d’abril i coincidint amb la festa de llibre i la rosa, l’Ajuntament de Rubí fa arribar a tots els centres educatius de la ciutat un llibre feminista. Enguany, són textos sobre l’educació afectiva i sexual, la temàtica que va centrar les II Jornades de coeducació el passat 24 de febrer. Així, Cua de sirena (Alba Barbé i Serra i Sara Carro Ibarra), un conte que trenca estereotips i permet treballar la diversitat; arribarà als centres d’educació primària; i La paraula més sexi és sí (Shaina Joy Machlus), una guia sobre el consentiment i l’educació sexual; als instituts.