Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí treballarà la inclusió social al barri de Les Torres a través de l’esport i la formació La proposta s’integra a la iniciativa "Barris i Comunitats: motors de transformació social" de la Diputació de Barcelona https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí treballarà la inclusió social al barri de Les Torres a través de l’esport i la formació

La proposta s’integra a la iniciativa "Barris i Comunitats: motors de transformació social" de la Diputació de Barcelona

Una exhibició de parkour al barri de Les Torres   (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Una exhibició de parkour al barri de Les Torres (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ajuntament de Rubí treballarà la inclusió social al barri de Les Torres a través de l’acció comunitària. La intenció és apropar aquelles persones que es troben en situacions de vulnerabilitat, risc d’exclusió i/o exclusió social a situacions d’inclusió social, entenent la comunitat i el barri com a eix vertebrador per promoure la integració de tots els seus veïns i veïnes. La intervenció es desdobla en dos projectes: un espai de dinamització esportiva per a persones joves i un espai de formació per a persones en risc d’exclusió social.

La proposta de dinamització esportiva per a persones jove està pensada per dinamitzar i organitzar col·lectivament els espais públics que usen els i les joves i s’articularà un Espai de Dinamització Comunitària que implicarà la contractació de dues dinamitzadores esportives a partir del 23 de setembre. Des d’aquest espai, es treballarà la vinculació de les persones joves amb el barri amb els professionals que treballen a l’espai públic per poder crear itineraris personalitzats segons les seves necessitats i potencialitats. L’objectiu a llarg termini és poder crear un programa estable d’accions esportives al barri de les Torres per promoure l’ús positiu de l’espai públic i del temps de lleure. Les noves dinamitzadores actuaran setmanalment als espais que habitualment ocupen els i les joves: pista La Jaula, pati de l’Escola Montessori, Plaça de la Constitució, Plaça de la Nova Estació....La proposta es coordinarà amb l’equip de medi obert i permetrà ampliar projectes que ja es realitzen al barri amb persones joves. 

L’espai de formació per a persones en risc o situació d’exclusió social parteix de l’experiència Conviure a Les Torres oferirà alfabetització, acompanyament a les habilitats digitals i blocs formatius d’acord amb l’oferta ocupacional de les empreses i l’activitat comercial del barri i es treballarà de manera coordinada amb Rubí Empresa. La intenció és que aquesta formació repercuteixi en intervencions de millora del barri.

Barris i comunitats: motors de transformació social

Els dos projectes s’integren a la iniciativa "Barris i Comunitats: motors de transformació social" de la Diputació de Barcelona. Rubí és un dels 13 municipis beneficiaris de la primera edició del programa (Badalona, Cornellà de Llobregat, el Prat de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Manresa, Mataró, Rubí, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa, Viladecans i Vilanova i la Geltrú) dotada amb un fons de 2.247.700 euros que es concreten en 172.900 €/municipi per a 2021. El període d’execució és anual, és a dir pel període comprès entre l’1 de gener i el 31 de desembre del 2021, amb la voluntat de continuïtat els anys 2022 i 2023.