Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí tindrà un Pacte de ciutat per a la recuperació social i econòmica post covid L’alcaldessa Ana María Martínez Martínez i la segona tinent d’alcaldia Ànnia García Moreno han presentat aquest matí el document que inclou accions valorades en gairebé 9 milions d’euros i que aquesta tarda se sotmetrà a votació al Ple municipal https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí tindrà un Pacte de ciutat per a la recuperació social i econòmica post covid

L’alcaldessa Ana María Martínez Martínez i la segona tinent d’alcaldia Ànnia García Moreno han presentat aquest matí el document que inclou accions valorades en gairebé 9 milions d’euros i que aquesta tarda se sotmetrà a votació al Ple municipal

L’alcaldessa i la segona tinent d’alcaldia han presentat el document als mitjans de comunicació (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’alcaldessa i la segona tinent d’alcaldia han presentat el document als mitjans de comunicació (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ajuntament de Rubí votarà aquesta tarda en el marc del Ple Municipal el Pacte de Ciutat per a la recuperació social i econòmica de la ciutat de Rubí post Covid-19, un document que recull accions al voltant de cinc eixos (Persones, Competitivitat, Desenvolupament ODS, Valors i Ajuntament) per impulsar la recuperació de la ciutat i pal·liar les conseqüències socials i econòmiques de la pandèmia a Rubí. El document s’ha treballat internament durant els últims mesos i ha comptat amb les aportacions de totes les forces polítiques del consistori. “No hem volgut fer un document exclusivament polític, aquest és un document treballat internament amb cadascun dels serveis municipals per concretar accions, calendaritzar-les i dotar-les de pressupost per acompanyar la ciutadania en la recuperació de la ciutat”, ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

El document descriu més d’un centenar d’accions, algunes de les quals ja s’han posat en marxa, totes elles avalades tècnicament i planificades a curt, mitjà o llarg termini. “La situació d’emergència sanitària ha obligat a posar en marxa mesures immediates per donar resposta a la crisi inicial. Ara, després d’aquest primer impacte, hem de recuperar la ciutat”, argumenta l’alcaldessa. Totes les mesures que detalla el pacte estan en consonància amb el pla de mandat, són coherents amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i inclouen dotació pressupostària. En total, les accions estan valorades en gairebé 9 milions d’euros.

El pacte també inclou un decàleg de compromisos compartits entre totes les forces polítiques amb representació al Ple municipal que defineixen les prioritats de l’acció de govern: vetllar pel seguiment de la crisi sanitària, facilitar el retorn a l’escola i fer possible un inici de curs amb garanties, combatre la desigualtat, afavorir l’economia de proximitat, treballar perquè el Pla de Mobilitat Urbana s’executi sota criteris de sostenibilitat, treballar per la igualtat entre dones i homes, garantir el dret a l’habitatge, establir estratègies de digitalització, obertura i democratització de l’Ajuntament, situar Rubí al món, projectant accions i la marca de la nostra identitat i treballar plegats per aconseguir aliances que facilitin l’assoliment dels objectius del Pacte de Ciutat. “S’han obert espais de reflexió i consens entre les forces polítiques del consistori i hem vist que hi ha objectius compartits sobre com sortir d’aquesta crisi: donar suport a la població vulnerable, compensar l’aturada econòmica i aprofitar l’oportunitat per repensar la ciutat”, ha dit la segona tinent d’alcaldia, Ànnia García Moreno.

Les dues edils han coincidit també a detallar que la situació d’emergència sanitària ha requerit donar respostes de manera immediata i eficaç i que, un cop la situació d’emergència s’ha controlat, és moment de repensar la ciutat i adaptar la planificació i l’acció de govern a les noves necessitats sorgides després de l’aparició de la Covid-19.

Imatges relacionades

Un moment de la roda de  premsa (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
Un moment de la roda de premsa (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Fitxers relacionats