Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí tindrà policia de proximitat El ple municipal corresponent al mes d’abril també ha tirat endavant accions per fer front a la situació de sequera https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí tindrà policia de proximitat

El ple municipal corresponent al mes d’abril també ha tirat endavant accions per fer front a la situació de sequera

Rubí tindrà policia de proximitat.

El ple municipal corresponent al mes d’abril, celebrada aquest dimecres a la tarda, ha aprovat la creació d’una unitat de Policia Local de proximitat. L’objectiu és apropar el cos policial a la ciutadania i avançar en la proactivitat del cos. Amb això es vol fomentar la col·laboració i comprensió entre els veïns i veïnes i les forces de seguretat de manera que afavoreixi la resolució de conflictes i la prevenció del delicte. Aquesta nova orientació policial també permetrà als i les agents treballar d’una manera més transversal i establir mecanismes de col·laboració amb la comunitat.

La proposta ha avançat amb els vots de l’equip de govern, format pel Partit Socialista de Catalunya (PSC) i en Comú Podem, els de el Partit Popular (PP) i Vox. Veïns per Rubí (VR) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) s’hi ha abstingut. L’Assemblea d’Unitat Popular (AUP) hi ha votat en contra.

La sessió també ha tirat endavant de manera definitiva el Pla d’emergència en situació de sequera de Rubí. Aquest és l’instrument de planificació i gestió de l’aigua al municipi en els escenaris de futur en que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) declari la situació de sequera. El document dota Rubí de mecanismes d’actuació per oferir una resposta coordinada amb l’objectiu de garantir el subministrament a la població i minimitzar els efectes d’un escenari de sequera. El pla ha superat la votació amb l’abstenció de l’AUP i el vot favorable de la resta de formacions.

El ple ha provat inicialment l’actuació que ha d’unir els barris de Can Rosés i la Zona Nord a través de l’avinguda de l’Estatut. Ara, aquest projecte, pressupostat en 227.840,07 euros, entrarà en període d’al·legacions i exposició pública. Tots els partits hi ha votat a favor, tret de l’AUP que s’hi ha abstingut.

A la sessió de control, s’han votat les diferents propostes dels partits polítics.

El Partit Popular (PP) ha presentat una moció per facilitar l’accés als i les membres dels cossos de seguretat de Rubí als gimnasos de titularitat pública. La proposta no ha superat la votació ja que només ha rebut els vots favorables de PP; VOX i VR.

L’AUP ha presentat una proposta per augmentar l’habitatge públic a la ciutat. El text demanava instar el govern de l’Estat a posar en marxa mesures d’emergència que permetin fer créixer el parc d’habitatge de titularitat pública de la ciutat. Equip de govern, PP, VOX han votat en contra de la proposta. VR s’hi ha abstingut i ERC I AUP hi han votat favorablement.

VR ha presentat un text que reclama millores en la senyalització viària de la ciutat. L’equip de govern ha informat de les accions que s’estan duent a terme en aquest sentit i ha votat negativament. LA moció no ha prosperat ja que només ha rebut el suport de PP i VOX.

La sessió ha començat amb un minut de silenci en senyal de dol per les recents víctimes de violència masclista a diferents localitats de l’Estat. L’acció ha recordat les morts de la Thais d’Amposta, la Vanesa d’El prat i la Bianca de Màlaga. També s’ha tingut un record pels dos menors víctimes de la violència vicària del Prat de Llobregat.