Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí tanca la setmana de conscienciació sobre l’Autisme Aquest diumenge han finalitzat els actes programats al voltant del Dia Mundial de la Conscienciació de l’Autisme amb una festa a la plaça del Doctor Guardiet https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí tanca la setmana de conscienciació sobre l’Autisme

Aquest diumenge han finalitzat els actes programats al voltant del Dia Mundial de la Conscienciació de l’Autisme amb una festa a la plaça del Doctor Guardiet

La festa ha tingut lloc aquest diumenge a Doctor Guardiet (foto: Ajuntament - Lali Álvarez).
La festa ha tingut lloc aquest diumenge a Doctor Guardiet (foto: Ajuntament - Lali Álvarez)

El Dia de la Conscienciació sobre l’Autisme és el 2 d’abril i per aquest motiu a Rubí s’han organitzat diferents activitats amb aquest objectiu. La programació ha inclòs dues xerrades que han tingut lloc a la biblioteca Mestre Martí Tauler i la festa d’aquest diumenge, totes organitzades per l’associació de famílies de persones amb trastorn de l’espectre autista, Rubí TEA, amb el suport de l’Ajuntament de Rubí.

L’últim acte ha comptat amb una cursa solidària popular que ha reunit més de 400 participants. A més, durant tot el matí s’han dut a terme activitats i espectacles per a grans i petits.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, s’ha sumat a la festa i ha recordat el compromís de la ciutat amb la recent aprovació del Pla local d’atenció a les persones amb diversitat funcional. L’alcaldessa ha subratllat que “els rubinencs i rubinenques han de saber que tenen eines i recursos útils per encarar situacions que suposen dificultats per encarar el dia a dia, com pot ser l’autisme. I sabem que és una bona eina perquè s’ha treballat amb totes les parts implicades i, sobretot, amb les entitats que treballen dia a dia en aquest àmbit i coneixen perfectament què és el que necessiten les famílies”.

D’altra banda, l’Ajuntament s’ha sumat a la conscienciació decorant la façana del consistori amb un llaç de color blau que representa aquesta causa.