Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí se suma a la xarxa ‘No puc esperar!’ 23 locals municipals de la ciutat es posen a disposició de persones que pateixen alguna malaltia inflamatòria intestinal https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí se suma a la xarxa ‘No puc esperar!’

23 locals municipals de la ciutat es posen a disposició de persones que pateixen alguna malaltia inflamatòria intestinal

Disitintiu que identifica els espais de la xarxa (foto: Ajuntament de Rubí).
Disitintiu que identifica els espais de la xarxa (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament de Rubí ja forma part de la iniciativa ‘No puc esperar!’ que posa a disposició una xarxa de lavabos a persones que pateixen alguna malaltia inflamatòria intestinal (MII). Aquesta és una iniciativa impulsada per l’’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU). Amb aquesta adhesió, l’Ajuntament incorpora a aquest circuit 23 espais municipals. A més, la intenció és donar a conèixer aquesta iniciativa al teixit comercial local perquè s’hi sumin i fer créixer la xarxa.  

 

L’objectiu és facilitar l’accés prioritari als lavabos a persones que sovint n’han de fer ús de manera urgent. Un carnet oficial, expedit per un metge especialista, identifica els i les usuàries d’aquest servei i un adhesiu informa dels espais que estan preparats per a aquestes situacions. Gràcies a la feina de l’ACCU, a Catalunya més de 1.000 pacients fan ús d’aquesta identificació d’ús prioritari i disposen de 2.955 lavabos repartits arreu del país, gràcies als acords de col·laboració amb 92 municipis i 26 hospitals.

La regidora de Salut, Marta Oliva Martín, ha explicat que d’aquesta manera “Intentem millorar la salut dels i les rubinenques d’una manera proactiva. Ens hi adherim perquè és una eina que ajuda i millora la vida de les persones”.

La voluntària rubinenca de l’ACCU, Judith Cruz Sansegundo, posa en valor aquesta adhesió: “Això ens dona moltes opcions i ens facilita la vida. A més, a les persones que ho necessitem ens dona molta tranquil·litat”.

Objectius de Desenvolupament sostenible