Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí se suma a la commemoració del Dia de les Persones Refugiades La lectura del manifest a càrrec de veïns i veïnes refugiades s’avança uns dies a la data oficial i tindrà lloc el 16 de juny a L’Ateneu https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí se suma a la commemoració del Dia de les Persones Refugiades

La lectura del manifest a càrrec de veïns i veïnes refugiades s’avança uns dies a la data oficial i tindrà lloc el 16 de juny a L’Ateneu

Mural del Dia de les persones refugiades de 2022  (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Mural del Dia de les persones refugiades de 2022 (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Rubí commemorarà el Dia de les Persones Refugiades amb la lectura d’un manifest a càrrec de veïns i veïnes refugiades. L’acte s’avança uns dies a la data oficial i tindrà lloc el 16 de juny a L’Ateneu (19 h). Després de la lectura pública del text, el cantautor Kodjo Senyo i The Lesko Synergies oferiran una actuació emmarcada també en el cicle D'Arrel de L'Ateneu, que porta a l'equipament municipal músiques d'arreu del món. L'entrada és gratuïta, fins a omplir aforament.

L’any 2001 les Nacions Unides van declarar el 20 de juny com el Dia Mundial de les Persones Refugiades amb l’objectiu de treure de l’oblit la dramàtica situació que viuen al món milions de persones desplaçades forçosament, sol·licitants d’asil i apàtrides. Cada any l’Ajuntament de Rubí i les entitats de la ciutat commemoren aquesta diada per fer més visible aquesta realitat a la ciutat i al món.

Des de la crisi d’acollida del 2015, el municipalisme català ha treballat en el marc de la campanya Món Local Refugi per donar suport a organitzacions sobre el territori que salven vides i defensen els drets de les persones refugiades. L’Ajuntament de Rubí, a través del servei de Cooperació, realitza aportacions econòmiques, a proposta del Consell de Cooperació, per finançar campanyes per projectes dirigits a atendre a població refugiada en trànsit. Des del servei d’Acollida a nouvingudes es dona suport a la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat amb el projecte “Benvingudes persones refugiades: consolidant un Recurs de Transició cap a l’Autonomia de les Persones Refugiades al municipi de Rubí”. La ciutat també treballa amb Welcome Refugee en el marc del projecte “Cultura de Benvinguda a Rubí” i amb l’entitat APIP-ACAM, que gestiona al municipi el Programa Estatal de Refugi facilitant l’acollida a Rubí. A més, el consistori dona suport a diversos programes de les entitat locals que treballen amb persones refugiades. És el cas de la proposta Vacances en Pau de Rubí Solidari, que promou l’estada durant l’estiu d’infants procedents dels campaments de refugiats del Sàhara, i dels projectes de sensibilització d’aquesta mateixa entitat i Rubí Acull.

Objectius de Desenvolupament sostenible