Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí s’integrarà al projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, ha assistit aquest dimarts a la 5a trobada de Ciutats Defensores dels Drets Humans https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí s’integrarà al projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, ha assistit aquest dimarts a la 5a trobada de Ciutats Defensores dels Drets Humans

El projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans aplega institucions i entitats .
El projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans aplega institucions i entitats

Rubí entrarà a formar part del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans a la pròxima convocatòria d’adhesions, que s’obrirà el 2018. D’aquesta manera, la nostra ciutat quedarà integrada en una xarxa de municipis i entitats que té com a objectiu donar a conèixer la feina dels defensors i defensores de drets humans i així conscienciar la població sobre la necessitat d'assumir aquesta qüestió en el seu dia a dia. Ciutats Defensores dels Drets Humans és un projecte impulsat conjuntament pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, l’Institut de Drets Humans de Catalunya i l’Institut Català Internacional per la Pau.

A Rubí fa temps que estem compromesos amb la defensa dels drets humans. L’any passat, vam voler reforçar-ho amb la celebració d’una Quinzena dels Drets Humans que buscava sensibilitzar la ciutadania en relació a aquest tema. Creiem que la integració al projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans serà una bona manera d’abundar en aquest objectiu, que considerem bàsic per tenir una societat més cohesionada”, ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez.

Rubí ja ha estat acceptada com a membre del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans però la seva entrada no es formalitzarà fins a la primavera de l’any vinent, juntament amb la de la resta de municipis que també hi han presentat la seva candidatura.

5a trobada de Ciutats Defensores dels Drets Humans
Com a municipi que s’integrarà properament al projecte, Rubí ha estat present aquest dimarts a la 5a trobada Ciutats Defensores dels Drets Humans. La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, ha acudit a la taula rodona celebrada a Santa Coloma de Gramenet, on s’han abordat diferents experiències locals de defensa dels drets humans, així com la qüestió específica de l’acollida de persones refugiades i la prevenció de la xenofòbia i el racisme.

En el marc d’aquesta mateixa trobada, també s’ha celebrat una reunió dels defensors i defensores dels drets humans amb el Fòrum de Defensors i Síndics Locals que ha comptat amb la participació de la Síndica de Greuges de Rubí, Milagros Calleja.