Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí s’incorpora a la Xarxa Pública de Serveis d'Atenció Integral LGTBI de Catalunya L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i Xavier Florensa Cantons, director general de Polítiques Públiques LGBTI+ de la Generalitat de Catalunya, han formalitzat la incorporació del municipi a la xarxa SAI amb la signatura d’un acord aquest divendres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí s’incorpora a la Xarxa Pública de Serveis d'Atenció Integral LGTBI de Catalunya

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i Xavier Florensa Cantons, director general de Polítiques Públiques LGBTI+ de la Generalitat de Catalunya, han formalitzat la incorporació del municipi a la xarxa SAI amb la signatura d’un acord aquest divendres

Representants del govern municipal i la Generalitat de Catalunya davant la casa consistorial  (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Representants del govern municipal i la Generalitat de Catalunya davant la casa consistorial (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

La ciutat ja forma part de la xarxa pública de Serveis d’Atenció Integral LGTBI (SAI) de Catalunya. Així s’ha formalitzat aquest divendres a través de la signatura d’un acord per part de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i Xavier Florensa Cantons, director general de Polítiques Públiques LGBTI+ de la Generalitat de Catalunya.

L’acte de signatura ha comptat amb la presència de Maria Dolors de Figarolas Bosch, de l'Àrea per a la Igualtat de tracte i no-discriminació de persones LGBTI de la direcció General de Polítiques Públiques LGBTI+ i la regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer Polo, a més d’altres membres del govern municipal.

El SAI LGBTI és un servei públic, gratuït i confidencial; que ofereix informació, assessorament, primera atenció i acompanyament en relació amb l’exercici dels drets de les persones que formen part del col·lectiu LGTBI i per a totes les persones que s’hi adrecin per qüestions de diversitat sexual, orientació sexual i identitat o expressió de gènere. El servei ofereix informació i assessorament sobre recursos i temes relacionats amb la diversitat afectiva, sexual i de gènere, i polítiques LGTBI; acompanyament i suport en tràmits, i atenció psicològica i jurídica; accions de sensibilització i prevenció sobre diversitat afectiva, sexual i de gènere i de LGTBI-fòbies i atenció en situacions de discriminació.

Formant part de la xarxa SAI, Rubí suma un nou recurs per donar resposta a les situacions de discriminació, i també, a qualsevol necessitat d'acompanyament, suport o informació que pugui tenir la ciutadania sobre diversitat sexual i de gènere. “Amb aquest acord continuem un camí iniciat fa temps amb un objectiu ferm: tenir una ciutat més igualitària, més justa i més lliure” ha explicat l’alcaldessa.

 

Els punts SAI també tenen per objectiu l’impuls de les polítiques LGTBI de cada municipi. Així, a partir del gener, l’Ajuntament amb el suport de la xarxa SAI i la Diputació de Barcelona, començarà l’elaboració del Pla local per la diversitat afectiva, sexual i de gènere. El document serà un marc de referència per als diferents departaments municipals de l’Ajuntament a l'hora d'implementar polítiques públiques incloent-hi la perspectiva de la diversitat; i definirà accions a curt i mitjà termini en matèria de diversitat sexual, afectiva i de gènere. “El sentit de la xarxa SAI és que els punts d’atenció que hi puguin haver als municipis no estiguin sols, no només oferim atenció a la ciutadania, sinó que formar part d’aquesta xarxa es posa en marxa un circuit de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya davant de qualsevol problemàtica”, ha explicat Florensa Cantons.

La Xarxa Pública de Serveis d'Atenció Integral LGTBI té 110 punts a tot Catalunya. A Rubí, el punt SAI atendrà amb cita prèvia des del servei d’Igualtat (carrer de Prim 33-35) o, en el cas de les persones joves, des de l’edifici de la Torre Bassas (carrer de Sabadell, 18. Les persones interessades poden demanar hora trucant al telèfon 935 887 000 o enviant un correu a lgtbisai@ajrubi.cat.