Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí rep Ses Majestats els Reis d’Orient L’alcaldessa ha entregat les claus de la ciutat a Melcior, Gaspar i Baltasar que han recorregut el municipi en una cavalcada multitudinària https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí rep Ses Majestats els Reis d’Orient

L’alcaldessa ha entregat les claus de la ciutat a Melcior, Gaspar i Baltasar que han recorregut el municipi en una cavalcada multitudinària

Els Reis han arribat a L'Escardívol (foto: Lali Puig).
Els Reis han arribat a L'Escardívol (foto: Lali Puig)

Rubinencs i rubinenques de totes les edats han omplert un any més L’Escardívol per donar la benvinguda a Ses Majestats els Reis d’Orient. Melcior, Gaspar i Baltasar han seguit els versos màgics del Mag Rubisenc que, amb l’ajuda de les persones que han volgut rebre Ses Majestats, guien els Reis fins a Rubí. L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha donat la benvinguda oficial a Ses Majestats i els ha lliurat les claus de la ciutat per tal que els tres Reis puguin obrir totes les portes del municipi per deixar-hi els regals. La màxima responsable municipal ha agraït als tres Reis Mags que hagin arribat puntuals a la seva cita amb els nens i nenes de Rubí i els ha assegurat que “tots, absolutament tots, sense excepcions, s’han portat molt bé. Han fet els deures, han ajudat a casa i han obeït als pares i mares. Els nens i nenes de Rubí es mereixen que no us oblideu d’ells”. Sa Majestat el Rei Melcior també s’ha volgut dirigir a la multitud que els ha rebut desafiant les baixes temperatures: “Gràcies per venir a donar-nos la benvinguda ... però recordeu que avui cal que aneu a dormir ben d’hora”. Tot l’acte ha estat traduït en directe amb llenguatge de signes per fer-lo accessible a les persones amb problemes d’audició i l’Ajuntament ha habilitat de nou una fila zero reservada a persones amb diversitat funcional per garantir l’accés a l’esdeveniment a tots els nens i nenes. L’arribada dels Reis ha estat seguida des de l’escenari per un grup d’infants triats per sorteig entre tots aquells que, durant aquesta setmana, han expressat les seves il·lusions a l’arbre dels desitjos del campament del Mag Rubisenc.

Els tres Reis Mags han sortit després en cavalcada pels carrers de Rubí. Sobre set carrosses, Ses Majestats, el Mag Rubisenc, el Carter Reial i els seus respectius seguicis han repartit 4 tones de caramels aptes per a persones celíaques. Enguany, els caramels que un cop més s’han llençat des de la primera i l’última carrossa de la comitiva per motius de seguretat eren de goma, més bons i més tous que els d’altres anys. La cavalcada ha registrat un retard de prop de 50 minuts perquè una de les carrosses ha passat per sobre del peu d'una persona membre de la comissió de la cavalcada que ha hagut de ser traslladada a l'Hospital de Terrassa.

Al voltant de 100 patges i torxers han acompanyat la comitiva reial i més de 200 persones de 22 grups d’animació han posat ritme i música al recorregut. Després de l’adoració al pessebre que ha tingut lloc a la plaça Doctor Guardiet, Ses Majestats s’han acomiadat dels nens i nenes de Rubí abans d’iniciar el repartiment de regals.