Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí rep els infants sahrauís que passaran l’estiu a la ciutat Sis nens i nenes conviuran amb famílies acollidores, en el marc del projecte "Vacances en pau" que impulsa l’entitat Rubí Solidari i que s’ha pogut recuperar després de la pandèmia https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí rep els infants sahrauís que passaran l’estiu a la ciutat

Sis nens i nenes conviuran amb famílies acollidores, en el marc del projecte "Vacances en pau" que impulsa l’entitat Rubí Solidari i que s’ha pogut recuperar després de la pandèmia

L’alcaldessa i la regidora de cooperació amb els nens i nenes sahrauís (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L’alcaldessa i la regidora de cooperació amb els nens i nenes sahrauís (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i la regidora de Ciutadania, Elena Montesinos Pujante, han donat la benvinguda a la ciutat als sis nens i nenes sahrauís que passaran l’estiu amb famílies acollidores a Rubí en el marc del projecte Vacances en pau. Es tracta d’una iniciativa organitzada per la Delegació del Front Polisario a Catalunya, que a la ciutat vehicula l’entitat Rubí Solidari, en col·laboració amb l’Associació d’Amics amb el Poble Sahrauí i el consistori.

Els nens i nenes del Sàhara són víctimes directes d’un conflicte que va començar l’any 1975. Als camps de refugiats on viuen no tenen cobertes necessitats bàsiques com l’alimentació, l’accés a l’aigua potable i l’atenció sanitària. Les famílies acollidores rubinenques es fan càrrec durant dos mesos d’aquests nens i nenes que participen en activitats lúdiques i culturals, eviten la calor extrema del seu país d’origen i tenen les possibilitat de realitzar revisions mèdiques.

Durant la benvinguda als infants, que ha tingut lloc aquest dimecres al pati del Museu Municipal Castell, l’alcaldessa ha celebrat que s’hagi recuperat aquest projectes després de la pandèmia. “Les accions de cooperació, per petites que puguin semblar, no només són útils, són necessàries. Perquè és a través de la cooperació que refermem el compromís de la ciutat de Rubí amb els valors de pau, la convivència i els drets humans. A la nostra ciutat i arreu”, ha argumentat al màxima edil que també ha agraït la feina de l’ONG local Rubí Solidari.

L’any 1994, l’Ajuntament de Rubí, en col·laboració amb l’entitat Rubí Solidari primer, i amb Rubí amb el Poble Sahrauí després, va engegar el procés d’agermanament amb la Daira de Guelta (Algèria). L’agermanament culminava l'intercanvi de la ciutat amb les entitats sahrauís i fomentava l’acollida de nens i nenes dels camps de refugiats durant l’estiu. Fruit d’aquesta lligams amb la Daira de Guelta, l’Ajuntament també va participar durant molts anys a la Caravana Catalana d’Ajuda Alimentària pels refugiats sahrauís, impulsada per Rubí amb el Poble Sahrauí amb l’objectiu de recollir aliments de primera necessitat. Rubí és membre de la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS).

Tot i que la relació d’agermanament va quedar inactiva durant uns anys, l’any 2017 Rubí Solidari va recuperar la iniciativa Vacances en Pau amb el suport del Consistori rubinenc que s’ha hagut d’aturar dos anys a causa de l’emergència sanitària de la COVID-19.

Objectius de Desenvolupament sostenible