Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí renova el Pla d’Infància i Adolescència El nou text s’ha aprovat per unanimitat a la sessió plenària del mes de maig, que també ha aprovat l’ús del romanent de Tresoreria de 2023 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí renova el Pla d’Infància i Adolescència

El nou text s’ha aprovat per unanimitat a la sessió plenària del mes de maig, que també ha aprovat l’ús del romanent de Tresoreria de 2023

Un moment de la sessió plenària d’aquest dimarts  (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Un moment de la sessió plenària d’aquest dimarts (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat aquest dimarts el nou Pla d’Infància i Adolescència de Rubí (PLIAR), pel període 2024 – 2028. El document, que s’ha aprovat per unanimitat, concreta el full de ruta de la ciutat per a la protecció dels drets de la infància i defineix cinc objectius relacionats amb cinc drets que es consideren fonamentals per als nens i nenes: el dret de valoració, respecte i tracte just; drets d’escola i opinió de la infància; dret als serveis bàsics; dret a un entorn segur, protegit, i net; i dret a ser infant i adolescent amb oportunitats. A partir d’aquests objectius, el PLIAR concreta 15 línies estratègiques i 113 accions de protecció i promoció de la infància. El nou PLIAR renova el compromís de la ciutat amb les drets de la infància i l’adolescència.

Els vots de l’equip de govern municipal, format pel Partit Socialista de Catalunya (PSC) i En Comú Podem Rubí (ECP), i el Partit Popular (PP) han aprovat la modificació pressupostària que permet fer ús del romanent de Tresoreria del pressupost de 2023, que ascendeix a 2.990.000 euros. Aquesta disposició del romanent contempla destinar 200.000 euros a promoció i gestió d’habitatge,   360.000 euros a la promoció cultural, 380.000 euros al manteniment de dependències municipals, 125.000 euros al comerç, 130.000 euros al suport a les entitats i 1.320.000 euros a eixugar deute públic; entre d’altres qüestions. Hi ha votat en contra l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Veïns per Rubí (VR). VOX s’ha abstingut. L’ús del romanent s’ha incorporat a l’ordre del dia de la sessió per la via d’urgència, malgrat els vots en contra de les dues regidores de l’AUP. També en clau econòmica, el Ple ha aprovat tres modificacions pressupostàries més. Dos d’aquests tràmits han prosperat per unanimitat i només l’AUP s’ha abstingut en un dels casos.

La sessió plenària del mes de maig també ha servit per aprovar el Pla d’Inversions del Servei d’Abastament d’Aigua Potable per al període 2024-2025 proposat per la concessionària AGBAR, d’acord amb allò establert a l’informe dels tècnics municipals. El document preveu inversions per valor de 2.287.430,91 euros. En el mateix punt, s’ha votat el Pla d’Inversions del Servei de Clavegueram per al període 2024-2025, igualment proposat AGBAR, que preveu una inversió de 3.347.821,20 euros en la millora del clavegueram. Tots els grups hi han votat a favor, tret de l’AUP, que s’hi ha abstingut.

Els grups municipals han acordat unànimement els preus privats per a la prestació del servei de cursets de natació per la temporada 2024 – 2025 i el reajustament comptable anual del servei públic de transport urbà de viatgers, que ha permès alliberar 491.471,87 euros, que no caldrà destinar al contracte amb AVANZA d’aquest any. L’Ajuntament de Rubí s’ha adherit a la Central de Contractació de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies a fi de poder contractar les obres, serveis i subministraments que ofereixi, de conformitat a les condicions i preus que es fixin en els corresponents contractes o acords marc que se subscriguin entre aquesta central i les empreses adjudicatàries. Tots els grups del plenari hi han votat a favor, tret de l’AUP, que s’hi ha abstingut.

Durant la part resolutiva del Ple, s’ha nomenat el regidor Jordi Arnaiz Moreno del grup municipal En Comú Podem Rubí vocal del Consell Escolar Municipal, en representació del seu grup polític i en substitució de l’exregidora Ànnia García Moreno.

L’única moció del Ple, plantejada per l’AUP per reduir l’asfalt a Rubí, no ha prosperat: hi ha votat a favor l’AUP, ERC i VR i en contra, PSC, ECP i PP. VOX s’hi ha abstingut.

A l’inici del ple, s’ha fet un minut de silenci en record de les darreres dones víctimes de violència masclista: Rachida, de 51 anys (Vic, Barcelona) i Ana, de 29 anys (Òdena, Barcelona).