Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí registra una participació del 31,40 % a les eleccions europees a les 18 h 17.958 rubinencs i rubinenques han votat als comicis europeus quan resten dues hores per al tancament dels col·legis electorals https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí registra una participació del 31,40 % a les eleccions europees a les 18 h

17.958 rubinencs i rubinenques han votat als comicis europeus quan resten dues hores per al tancament dels col·legis electorals

La jornada està transcorrent amb normalitat (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
La jornada està transcorrent amb normalitat (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

El segon avanç de participació de les eleccions al Parlament Europeu que se celebren aquest diumenge indica que un 31,40 % dels rubinencs i rubinenques amb dret a vot l’han exercit a les 18 h. Aquest percentatge correspon a un total de 17.958 persones.

Aquesta dada de participació a Rubí és 13,84 punts més baixa que la que es va registrar als comicis europeus de 2019, quan a aquesta mateixa hora havien votat 24.962 persones, el 45,24 % del cens. En aquella ocasió, les eleccions al Parlament Europeuvan coincidir amb les municipals.

Els 57.180 rubinencs i rubinenques cridats a les urnes poden exercir el seu dret a vot a les eleccions europees per renovar el Parlament Europeu fins a les 20 h. Els 24 col·legis i les 90 meses electorals de la ciutat s'han posat en marxa puntualment a les 9 h i, a hores d’ara, no s’ha registrat cap incidència remarcable durant la jornada. La ciutadania pot consultar el col·legi electoral que li correspon al web municipal.

En aquesta ocasió, una resolució de la Junta Electoral Central (JEC) ha prohibit l’accés als locals electorals als animals de companyia, tret dels gossos pigall i els que formen part de les forces de seguretat. Igualment, un acord de la JEC estableix que els resultats provisionals de cada territori europeu no es podran difondre fins a les 23 h, moment en què finalitzen les votacions a Itàlia, l’últim estat membre a finalitzar la jornada electoral.

Objectius de Desenvolupament sostenible