Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí recull el segell que l’acredita com a Ciutat Amiga de la Infància L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha rebut el reconeixement atorgat per la UNICEF aquest dimarts en un acte que ha tingut lloc a Santander https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí recull el segell que l’acredita com a Ciutat Amiga de la Infància

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha rebut el reconeixement atorgat per la UNICEF aquest dimarts en un acte que ha tingut lloc a Santander

L’alcaldessa, recollint el diploma atorgat per UNICEF.
L’alcaldessa, recollint el diploma atorgat per UNICEF

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha recollit aquest dimarts el segell de reconeixement Ciutat Amiga de la Infància, atorgat pel Comitè Espanyol de la UNICEF. La distinció s’ha lliurat en el marc d’un acte celebrat al Palau de la Magdalena de Santander.

Amb la concessió d’aquest reconeixement, la ciutat passa a formar part d’una xarxa de 170 municipis compromesos en la promoció i implementació de polítiques municipals a favor dels drets dels nens i nenes de tot l’estat. Per a l’alcaldessa, la concessió d’aquest segell “és un estímul per seguir treballant en polítiques que tinguin en compte els infants i adolescents. L’atenció integral a la infància és un dels objectius que ens hem marcat com a Ajuntament i el reconeixement de la UNICEF no farà altra cosa que recordar-nos aquesta fita”. Martínez ha recordat que Rubí té una llarga tradició en la promoció de la participació infantil, amb un Consell dels Infants que es va posar en marxa de forma pilot el 1999, “aquest mandat hem fet un pas endavant important amb el disseny d’un Pla local d’atenció a la infància i l’adolescència que recollirà de forma ordenada totes les polítiques locals en aquest àmbit”.

Els reconeixements Ciutats Amigues de la Infància es concedeixen cada dos anys després d’un procés d’avaluació als municipis i institucions que es presenten a la convocatòria d’aquest programa. L’atorgament del segell es fa en funció de cinc criteris: l'aplicació i la difusió de la Convenció dels Drets de la Infància a través d'accions divulgatives, de formació i de sensibilització, o del disseny i execució d'accions a favor de la infància i l'adolescència que facin referència als drets recollits a la Convenció; la realització d'una política sectorial i transversal dirigida a la infància i l'adolescència, integral i contínua; la participació dels infants i adolescents a través d'òrgans permanents de representació i processos participatius per redactar plans locals que els afectin; la realització d'aliances locals a favor de la infància i l'adolescència a través d'acords plenaris, entre administracions i amb la societat civil; i la col·laboració entre el govern local i la UNICEF mitjançant una comunicació directa.

Durant el procés d’avaluació de la seva candidatura, Rubí ha fet valer tota la feina feta en aquest àmbit a la ciutat: la commemoració del Dia dels Drets dels Infants; l’elaboració d’un Pla local d'atenció a la infància i adolescència que estructura totes les polítiques i accions adreçades a aquesta part de la població i que garanteix el compliment dels criteris marcats per la UNICEF ─que siguin polítiques sectorials, integrals, transversals i contínues─; el caràcter pioner del Consell dels Infants; l’existència d’un Pla Local de Joventut i la gestació d’un Consell de la Joventut; la integració a la Xarxa de Projectes de Participació Infantil, i la representació al Consell Nacional d'Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC).

A l’acte d’aquest dimarts, un total de 55 municipis han rebut el segell de reconeixement Ciutat Amiga de la Infància i altres 25 han obtingut la renovació de la distinció. També s’ha fet lliurament de 44 premis del 8è Certamen de Bones Pràctiques, un concurs en el qual es reconeixen projectes o actuacions exemplars a favor de la infància i l’adolescència portades a termes per governs locals i altres entitats públiques i privades.

El segell Ciutat Amiga de la Infància té una vigència inicial de quatre anys, després dels quals els municipis han de demostrar que són mereixedors de la renovació.

Imatges relacionades

L'alcaldessa, amb la presidenta d'UNICEF Catalunya i el president d'UNICEF España
L'alcaldessa, amb la presidenta d'UNICEF Catalunya i el president d'UNICEF España