Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí reclama amb contundència la fi de la violència masclista Un nombrós públic s’ha reunit aquest diumenge a la plaça del Doctor Guardiet per assistir a la lectura del manifest del Dia Internacional contra la Violència Masclista https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí reclama amb contundència la fi de la violència masclista

Un nombrós públic s’ha reunit aquest diumenge a la plaça del Doctor Guardiet per assistir a la lectura del manifest del Dia Internacional contra la Violència Masclista

L’alcaldessa, acompanyada del joves encarregats de fer lectura del manifest (foto: Ajuntament – Lali Puig).
L’alcaldessa, acompanyada del joves encarregats de fer lectura del manifest (foto: Ajuntament – Lali Puig)

La plaça del Doctor Guardiet ha acollit aquest diumenge l’acte central del Dia Internacional contra la Violència Masclista, presidit per l’alcaldessa, Ana María Martínez. Més de 150 persones han assistit a la commemoració, en què s’ha fet lectura del manifest unitari escrit per la periodista Ariadna Oltra.

Diversos joves de Rubí han estat els encarregats de llegir el text consensuat per la Generalitat de Catalunya, les Diputacions provincials i les entitats municipalistes. El text evidencia la importància que es parli de la violència envers les dones “durant tot l’any i que en parlin moltes veus [...], perquè ens ajuda a totes i a tots a identificar les violències masclistes (més o menys subtils) que ens acompanyen des que naixem i que ens fan mal, que ens han fet mal”, i demana major dotació de recursos “per garantir una atenció digna i de qualitat a les dones en situació de violència masclista per a la seva total recuperació i, especialment, en tot el procés de denúncies i procediments judicials”. El manifest conclou que, tot i que hi ha molt camí per fer, “estem més decidides que mai a superar el patriarcat, que el poder sigui en mans de les dones a mans iguals i a no tenir por”.

Al seu discurs, l’alcaldessa ha lamentat el continu degoteig de víctimes de la violència masclista i les greus implicacions que té aquesta xacra, tant per a les pròpies dones com per al seu entorn: “Les dades i les xifres mai recolliran aquest dolor desgarrador que queda en les persones que han envoltat les víctimes mortals. Víctimes que només tenien un punt en comú: eren dones”. Martínez també ha posat l’accent en la prevenció, i molt especialment en aquella que se centra en els joves i les joves, “els primers que haurien d’adonar-se que certes conductes no són normals ni sanes, com els comportaments agressius i el control abusiu”.

L’acte commemoratiu del Dia Internacional contra la Violència Masclista ha tingut lloc en una plaça ambientada amb siluetes blanques que simbolitzaven les víctimes de la violència masclista. Després de la lectura del manifest, alumnat de tecnologia musical de l’Escola Municipal de Música Pere Burés ha ofert una petita actuació, acompanyada d’una performance que ha implicat part del públic. A continuació, l’actriu de la companyia Va de Teatre Sandra Pérez, ha recitat el poema de Candela Tuck Mujer tenías que ser.

Tot l’acte ha estat interpretat simultàniament amb llenguatge de signes per fer-ho accessible a tota la ciutadania.

Més activitats de sensibilització
Dins la commemoració del Dia Internacional contra la Violència Masclista, divendres també va tenir lloc una jornada juvenil contra “totes les violències de gèneres” organitzada pel col·lectiu feminista Inambassables i la Plataforma d’Afectats pel Bullying Alan Mon.

Les activitats al voltant del 25 N continuen aquesta setmana amb les xerrades Impacte de la violència de gènere en els fills i filles, que tindrà lloc aquest dimarts a les 18 h a l’Ateneu Municipal; i Violència psicològica en la parella, que es farà en aquest mateix equipament divendres a les 18 h.

Fins a finals de mes també es pot visitar encara l’exposició No més violència contra les dones a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler.

Imatges relacionades

Confeti lila al final del manifest (foto: Ajuntament - Lali Puig)
Confeti lila al final del manifest (foto: Ajuntament - Lali Puig)
Performance contra la violència masclista (foto: Ajuntament - Lali Puig)
Performance contra la violència masclista (foto: Ajuntament - Lali Puig)
Actuació de l'EMM Pere Burés (foto: Ajuntament - Lali Puig)
Actuació de l'EMM Pere Burés (foto: Ajuntament - Lali Puig)
Aspecte de la plaça durant la lectura del manifest (foto: Ajuntament - Lali Puig)
Aspecte de la plaça durant la lectura del manifest (foto: Ajuntament - Lali Puig)