Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí prepara una jornada de coeducació adreçada a professionals La proposta té un doble objectiu: donar eines a la comunitat educativa per incorporar la perspectiva de gènere a les aules i impulsar la xarxa comunitària i educativa en el desenvolupament d’accions coeducadores https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí prepara una jornada de coeducació adreçada a professionals

La proposta té un doble objectiu: donar eines a la comunitat educativa per incorporar la perspectiva de gènere a les aules i impulsar la xarxa comunitària i educativa en el desenvolupament d’accions coeducadores

La presentació del grup motor de coeducació el novembre de 2021  (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
La presentació del grup motor de coeducació el novembre de 2021 (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

La I Jornada de Coeducació de Rubí tindrà lloc l’onze de febrer a la Biblioteca Mestre Martí Tauler i s’ha organitzat conjuntament entre el grup motor de coeducació de Rubí, el Servei Educatiu del Vallès Occidental III i l’Ajuntament de Rubí. Es tracta d’una jornada formativa dirigida a personal docent dels centres educatius i altres professionals de l’àmbit educatiu i social per abordar l’aplicació de la coeducació. La proposta té un doble objectiu: formar i donar eines a la comunitat educativa per tal que pugui incorporar la perspectiva de gènere a les aules i construir centres educatius coeducadors i impulsar la xarxa comunitària i educativa en el disseny i desenvolupament d’accions coeducadores als centres i a la ciutat.

L’alcaldessa Ana María Martínez Martínez i la directora adjunta dels Serveis Territorials del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya Ester Rivera Dolz donaran la benvinguda a la jornada (09.15 h) que es posarà en marxa amb la presentació del grup de treball de coeducació de Rubí, a càrrec del Servei Educatiu del Vallès Occidental III i Ajuntament de Rubí. Tot seguit, Amparo Tomé González oferirà la ponència La coeducació avui en dia. Tomé González és professora de professora de Sociologia de l’Educació a la Universitat Autònoma de Barcelona, investigadora i formadora especialista en educació i gènere ha estat vinculada a diferents projectes d’educació i gènere per a les conselleries d’Educació i instituts de les Dones de tot el territori  espanyol.

A partir de les 11.30 h, la jornada s’estructurà en dos tallers simultanis Com treballar als centres la coeducació, a càrrec de Carmen Ruiz Repullo i Estereotips i joc, a càrrec de Yolanda Domínguez Rodríguez. Ruiz Repullo és professora de sociologia a la Universitat de Granada;  investigadora i formadora de coeducació i prevenció de les violències masclistes i violència sexual en adolescents i joves per a diferents organismes públics. Domínguez Rodríguez és artista visual i experta en comunicació i gènere, autora del llibre Maldito estereotipo.

Tancaran la jornada (13.30 h) les membres del grup motor de coeducació de Rubí.

La coeducació és l’acció educadora que potencia la igualtat real d’oportunitats i valora indistintament l’experiència, les aptituds i l’aportació social i cultural de dones i homes, en igualtat de drets, sense estereotips sexistes, homofòbics, bifòbics, transfòbics o androcèntrics ni actituds discriminatòries per raó de sexe, orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

Objectius de Desenvolupament sostenible