Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí portarà a les façanes de les escoles la commemoració del Dia Universal dels Drets de la Infància La ciutat també s’afegeix a la campanya d’UNICEF ‘El paraigua dels nostres drets’ que convida als infants a dirigir-se al seu jo de 2030 a través de les xarxes socials https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí portarà a les façanes de les escoles la commemoració del Dia Universal dels Drets de la Infància

La ciutat també s’afegeix a la campanya d’UNICEF ‘El paraigua dels nostres drets’ que convida als infants a dirigir-se al seu jo de 2030 a través de les xarxes socials

El Dia Universal dels Drets de la Infància se celebra el 20 de novembre (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
El Dia Universal dels Drets de la Infància se celebra el 20 de novembre (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

El Dia Universal dels Drets de la Infància se celebra cada 20 de novembre amb motiu de l’aniversari del dia en què l'Assemblea General de les Nacions Unides va adoptar la Convenció dels Drets dels Infants, el 20 de novembre de 1989. Aquest any, Rubí portarà la reivindicació dels drets dels nens i nenes a les façanes dels centres educatius de la ciutat i alguns edificis municipals. Així, el 20 de novembre la casa consistorial, la biblioteca Mestre Martí Tauler, el Centre Cívic del Pinar, l’Ateneu Municipal i 21 centres educatius de Rubí lluiran pancartes on s’hi podrà llegir el lema “Rubí amb els drets de la infància”. També es distribuiran 200 banderoles amb el mateix lema al barri de El Pinar.

La commemoració del 20 de novembre se centra a recordar la necessitat d’escoltar la infància com a agent clau en el futur de qualsevol societat i d’ajudar-la a créixer lliure, respectant les seves diferències, garantint un entorn amable i protector, i assegurant la cobertura de totes les seves necessitats bàsiques. Per donar veu als nens i nenes de la ciutat, Rubí també se suma a la campanya d’UNICEF “El Paraigua dels nostres Drets”. El consistori convida a tots els nens i nenes de la ciutat a fer enregistrar una carta en vídeo adreçada a ells mateixos d’aquí a 10 anys i responen a les preguntes ...... Què faràs el 2030? Com creus que viuràs? Què li vols dir al teu jo de 2030?. Els vídeos s’han de compartir el 20 de novembre a través de xarxes socials amb l’etiqueta #AmiYodel2030.

També amb motiu del 20 de novembre, el Consell dels infants i joves de la ciutat prepara un manifest que es farà públic coincidint amb la celebració del Dia Universal dels Drets de la Infància.