Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí participa a les jornades ‘Cures en la comunitat: innovació i transformació des de les polítiques locals en comunitat’ Les jornades ressalten la cura com un dret de la ciutadania al llarg de tot el cicle vital i presenten la declaració per a uns municipis i comunitats cuidadores https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí participa a les jornades ‘Cures en la comunitat: innovació i transformació des de les polítiques locals en comunitat’

Les jornades ressalten la cura com un dret de la ciutadania al llarg de tot el cicle vital i presenten la declaració per a uns municipis i comunitats cuidadores

Les i els assistents a la jornada  (foto: Diputació de Barcelona).
Les i els assistents a la jornada (foto: Diputació de Barcelona)

Rubí participa els dies 25 i 26 d’abril a les jornades Cures en la comunitat: innovació i transformació des de les polítiques locals en comunitat de la Diputació de Barcelona. Les jornades són un espai de coneixement, reflexió i debat entorn les polítiques locals de cures per enfortir els serveis locals i promoure la innovació, el reconeixement i la corresponsabilitat en la cura.

A través de diferents ponències i taules rodones, s’han presentat reflexions, recerques, experiències i bones pràctiques, amb una mirada de gènere i interseccional. La proposta ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i la regidora d’Igualtat i Serveis Socials, Yolanda Ferrer Polo. “Participar en aquestes jornades és una manera de refermar el nostre compromís per seguir posant les cures al centre de la nostra ciutat i de les polítiques públiques per continuar treballant per una ciutat igualitària i corresponsable”, ha explicat l’alcaldessa.

Els i les assistents han reflexionat sobre les polítiques locals de cures des de diferents perspectives: la millora i innovació en serveis i recursos de proximitat, l’ajuda domiciliària, les tecnologies d’atenció a la llar, l’adaptació funcional dels habitatges i l’assistència personal; l’atenció integrada i l’enfortiment de la cooperació publico comunitària en el marc de les cures al llarg de la vida; el reconeixement i els recursos per a persones cuidadores i l’avenç cap a municipis cuidadors que situïn les cures com un eix de l’acció municipal, clau per a sostenibilitat de la vida i la cohesió social.

Declaració per a uns municipis i comunitats cuidadores

En el marc de la jornades, s’ha presentat la Declaració per a uns municipis i comunitats cuidadores que vol situar les ciutats com a agents per millorar la qualitat dels serveis de cures, des de l’equitat i la justícia social i de gènere.

El text proposa, entre d’altres, impulsar polítiques locals que situïn les cures al centre de l’acció municipal per democratitzar-les i fer-ne corresponsables homes i dones.

Rubí se sumarà a la declaració en el marc del Ple ordinari del mes d’abril que tindrà lloc dijous a partir de les 17 h.

Objectius de Desenvolupament sostenible

Fitxers relacionats