Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí obté el 100% de puntuació del segell Infoparticipa Per sisè any consecutiu, el guardó reconeix l’aposta per la transparència informativa de la web municipal https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí obté el 100% de puntuació del segell Infoparticipa

Per sisè any consecutiu, el guardó reconeix l’aposta per la transparència informativa de la web municipal

El regidor de Transparència, Pau Navarro Cano, ha recollit el guardó (Foto: Infoparticipa).
El regidor de Transparència, Pau Navarro Cano, ha recollit el guardó (Foto: Infoparticipa)

La web municipal Rubi.cat ha rebut per sisè any consecutiu el Segell Infoparticipa 2020 que reconeix la transparència informativa del portal. Enguany, a més, l’espai ha rebut el 100% de puntuació ja que compleix tots els criteris que analitza el guardó. El reconeixement ha tingut lloc aquest dilluns a la tarda a l’auditori de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Aquesta distinció l’atorga el grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir de l’avaluació de 52 indicadors, quatre més que en l’edició anterior. Aquests punts s’estructuren en tres eixos: qui són els i les representants polítics?, quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius? i quines eines s’ofereixen per a la participació ciutadana?

Rubi.cat compleix amb tots aquests paràmetres i per això ha rebut un 100% en l’avaluació d’enguany, millorant el 96% assolit al 2020.

El regidor de Transparència, Pau Navarro Cano, reivindica la fita assolida:  "Més enllà del compromís polític de l'equip de govern en assolir els màxims nivells de qualitat en la transparència, és un reconeixement a la feina tècnica i transversal de l'estructura humana de l'Ajuntament de Rubí. L'objectiu es seguir millorant."

El Mapa Infoparticipa és una eina creada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB que té com a objectiu avaluar la qualitat i la transparència de la informació a les pàgines web dels ajuntaments.