Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí obté un índex del 93,8%, segons l’ONG Transparència Internacional Espanya L’Ajuntament de Rubí aprofundeix en transparència, segons el darrer estudi de l’ONG Transparència Internacional que analitza una vuitantena de paràmetres dels 110 consistoris més grans de l’Estat Espanyol https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí obté un índex del 93,8%, segons l’ONG Transparència Internacional Espanya

L’Ajuntament de Rubí aprofundeix en transparència, segons el darrer estudi de l’ONG Transparència Internacional que analitza una vuitantena de paràmetres dels 110 consistoris més grans de l’Estat Espanyol

El consistori ha millorat en diferents àmbits (Foto: Localpres).
El consistori ha millorat en diferents àmbits (Foto: Localpres)

L’Índex de Transparència dels Ajuntament (ITA) 2017 atorga un 93,8 de mitjana al consistori rubinenc. Es tracta de la sisena edició d’aquesta avaluació que realitza l’ONG Transparència Internacional i que analitza els nivells de transparència de les administracions locals davant els ciutadans i la societat. En aquest informe, s’han estudiat 110 ajuntaments, entre ells el de Rubí.

Transparència Internacional Espanya posa de manifest la millora que en aquest àmbit ha experimentat el consistori rubinenc ja que l’anterior estudi, elaborat el 2014, atorgava un índex de transparència de 72,5 de mitjana al municipi. La mitjana global dels ajuntaments analitzats ha estat de 89,7 i Rubí se situa per primera vegada per sobre. Un 44% dels ajuntaments avaluats està per sota d’aquesta xifra.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha celebrat els resultats d’aquest informe “ens alegra que la nostra voluntat de transparència sigui reconeguda per organismes independents. Això ens reafirma en els nostres objectius i, a més, ens empeny a anar més enllà i millorar en tot allò que sigui possible”.

L’informe analitza sis àrees. D’una banda, analitza la transparència activa i informació sobre la corporació municipal, concepte en el que Rubí ha obtingut un 100. De l’altra, estudia la pàgina web, la relació amb els ciutadans i la societat així com la participació, en aquest cas la puntuació ha estat de 90 punts. Un altre bloc analitzat és la transparència econòmica i financera, en aquest segment la ciutat ha recollit una qualificació de 100. La transparència en les contractacions, els convenis, les subvencions i els costos dels serveis també es té en compte i el municipi se situa en 91,7 punts. La informació sobre urbanisme, obres públiques i medi ambient és un altre dels paràmetres, aquí Rubí rep 79,2 punts, com també ho és el dret a l’accés a la informació que l’informe valora amb la màxima puntuació. En total, són 80 els indicadors que s’avaluen per puntuar el compromís de l’administració envers la transparència.

Per a més informació pots consultar en aquest enllaç l'informe complet.