Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí Jove ofereix assessorament i orientació sobre beques per al curs 2022-2023 Aquest any, s’avancen els terminis de sol·licitud i comunicació per permetre que els i les estudiants puguin saber abans del període de matriculació si compleixen amb els requisits econòmics per a rebre les ajudes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí Jove ofereix assessorament i orientació sobre beques per al curs 2022-2023

Aquest any, s’avancen els terminis de sol·licitud i comunicació per permetre que els i les estudiants puguin saber abans del període de matriculació si compleixen amb els requisits econòmics per a rebre les ajudes

L'assessorament s'ofereix a Torre Bassas (foto: Ajuntament de Rubí - Teresa Llordés).
L'assessorament s'ofereix a Torre Bassas (foto: Ajuntament de Rubí - Teresa Llordés)

L’alumnat interessat a accedir a beques i ajuts per cursar estudis post obligatoris tornarà a comptar aquest any amb l’espai d’orientació i acompanyament de Rubí Jove. El servei s’inicia el 30 de març i finalitza el 12 de maig, coincidint amb la data d’inici i fi del termini de presentació de sol·licituds per a les beques d’estudis post obligatoris.

La principal novetat de la convocatòria 2022-2023 és l'avançament dels terminis de sol·licitud i comunicació de les beques, que permetrà que els i les estudiants puguin saber abans del període de matriculació si compleixen amb els requisits econòmics per a rebre aquestes ajudes. A més, se centralitza a la mateixa plataforma web la sol·licitud de beques per a tots els estudis post obligatoris: PFI, PTT, Escola d' Adults, Batxillerat, d' Ensenyaments artístics i esportius, Universitats, Màster, etc.

Les professionals de Rubí Jove donaran suport a les persones joves que vulguin sol·licitar la beca a través del Ministeri d’Educació i Formació Professional (MEFP) del Govern espanyol. L’objectiu de l’assessorament és facilitar a l’alumnat la continuïtat dels seus estudis més enllà de l’etapa obligatòria. Per beneficiar-se’n, cal demanar cita a través del web de Rubí Jove o trucant al  93 699 16 63.

Per tramitar la sol·licitud, cal portar:

  • DNI o NIE de totes les persones membres de la unitat familiar de més de 14 anys que convisquin al mateix domicili el 31 de desembre de 2021. Cal consultar-ne el número de document, la data de caducitat i la data de naixement.
  • Número de compte corrent (l’estudiant haurà de ser-ne titular o cotitular). És aquí on es rebrà la beca.
  • Carnet de família nombrosa, si es té.
  • Carnet de família monoparental, si es té.
  • Data de resolució de reconeixement de discapacitat de l’estudiant i/o dels seus germans o germanes.
  • Si l’estudiant ha tingut germans o germanes universitaris residint fora del domicili: DNI i universitat.
  • Si l’estudiant resideix fora del domicili durant el curs o si té una unitat familiar independent: contracte lloguer i residència. En el cas de propietat, número de cadastre. Cal saber si l’estudiant i/o els familiars han fet la declaració de la renda del 2021.
  • Cal declarar si algun membre de la unitat familiar ha percebut ingressos a l’estranger, si algun membre és autònom o es té una participació de més del 50 % en alguna activitat econòmica.
  • Cal declarar si algun membre ha tingut ingressos en una altra comunitat autònoma (País Basc o Navarra) o a l’estranger, i quins han estat.
  • Si ha estat víctima de violència de gènere, data de la sentència.

La sol·licitud de beca MEFP es pot tramitar tot i que l’alumne encara no hagi decidit què vol estudia i on.

Objectius de Desenvolupament sostenible