Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí ja supera els 75.000 habitants Si el Govern central confirma aquesta xifra, la ciutat veurà incrementada l’aportació econòmica que rep de l’Estat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí ja supera els 75.000 habitants

Si el Govern central confirma aquesta xifra, la ciutat veurà incrementada l’aportació econòmica que rep de l’Estat

Per primera vegada, la població de Rubí ha superat els 75.000 habitants (foto: Ramon Vilalta).
Per primera vegada, la població de Rubí ha superat els 75.000 habitants (foto: Ramon Vilalta)

La Junta de Govern Local ha aprovat la xifra de població de Rubí a 1 de gener de 2016, que se situa en els 75.472 habitants, segons les dades recollides al Padró Municipal. D’aquesta manera, la ciutat ha superat la barrera dels 75.000 habitants, requisit per poder passar del règim comú al règim de cessió d’impostos que estableix la Llei reguladora de les Hisendes Locals.

75.000 habitants és una xifra sobretot simbòlica, que ens fa adonar que vivim en una gran ciutat i que ens servirà per continuar fent amb més força el que hem fet en els darrers mesos: recordar a la Generalitat que som una gran ciutat i reclamar els serveis que considerem necessaris per una població com la nostra”, ha explicat l’alcaldessa, Ana Maria Martínez. La primera edil ha assegurat que “la ciutat s’ha cansat de ser la germaneta pobra del territori i de reclamar, per activa i per passiva, serveis indiscutibles com una atenció continuada en pediatria, que es resoldria si tinguéssim l’Hospital Vicente Ferrer, que podria ser una realitat des de l’any 2010”. Martínez també ha recordat que Rubí necessita una segona estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i que, tenint en compte que la ciutat és partit judicial, també es fa imprescindible disposar d’un “Palau de Justícia en condicions”. L’alcaldessa ha conclòs: “Haver superat els 75.000 habitants ens ha d’ajudar a tornar a reivindicar a les administracions supramunicipals que han d’invertir a la ciutat”.

Una major aportació econòmica
Les poblacions de més de 75.000 habitants, així com les capitals de província o de comunitat autònoma, reben un percentatge més elevat del rendiment que obté l’Estat espanyol de la recaptació de diferents tributs ─l’Impost sobre la renda de les persones físiques, l’Impost sobre el valor afegit imputable a cada municipi i els Impostos especials sobre la cervesa, el vi i begudes fermentades, els productes intermitjos, l’alcohol i les begudes derivades, els hidrocarburs i el tabac imputables a cada ciutat─ que la resta de poblacions, regulades pel règim comú.

El Govern central revisa cada quatre anys el conjunt de municipis que s’inclouen en aquest model de cessió. La darrera revisió es va fer l’any 2012 i, per tant, enguany s’actualitzarà de nou. Rubí, però, no sabrà fins a finals d’aquest any si podrà acollir-se al règim de cessió, ja que no serà fins aleshores que el Govern espanyol aprovarà la xifra definitiva de població de la ciutat.