Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí ho té tot a punt per donar la benvinguda a Ses Majestats els Reis d’Orient Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran aquest divendres a les 18 h a l’Escardívol i, a continuació, protagonitzaran una esperada cavalcada des de la plaça de Catalunya https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí ho té tot a punt per donar la benvinguda a Ses Majestats els Reis d’Orient

Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran aquest divendres a les 18 h a l’Escardívol i, a continuació, protagonitzaran una esperada cavalcada des de la plaça de Catalunya

La cavalcada farà possible que tots els infants puguin saludar els Reis d’Orient abans d’anar a dormir (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
La cavalcada farà possible que tots els infants puguin saludar els Reis d’Orient abans d’anar a dormir (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

Ses Majestats els Reis d’Orient arribaran a Rubí aquest dijous 5 de gener a partir de les 18 h. Els rubinencs i rubinenques estan convocats a l’Escardívol per rebre amb tots els honors Melcior, Gaspar i Baltasar, i després acompanyar-los en una espectacular cavalcada per diversos carrers de la ciutat.

Des de les 16.30 h, la Cartera Reial ja serà a l’Escardívol per recollir les darreres cartes dels infants rubinencs. A partir de les 17 h, es repartirà xocolata calenta per fer més confortable l’espera fins a l’arribada de Ses Majestats.

L’acte de benvinguda s’iniciarà sobre les 18 h, encapçalat com sempre pel Mag Rubisenc i el seu ajudant Melquíades, i amb la participació de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i d’un grup d’infants seleccionats per sorteig entre tots aquells que van escriure desitjos al Campament Màgic. El Mag Rubisenc demanarà a tots els nens i nenes assistents que ajudin a guiar el camí dels Reis fins a la ciutat, pronunciant les seves paraules màgiques. Un cop arribades Ses Majestats, l’alcaldessa s’encarregarà de lliurar-los les claus de la ciutat perquè puguin accedir a totes les cases i el rei Melcior adreçarà unes paraules al públic assistent.

La cavalcada s’iniciarà al voltant de les 18.30 h i, com a novetat, sortirà des de la plaça de Catalunya. Seguirà el següent itinerari: pl. Catalunya, pg. Francesc Macià, av. Barcelona, rbleta. Joan Miró, pg. Les Torres, av. Can Cabanyes, pg. Ferrocarril, c. Monturiol, c. Mare de Déu de Fàtima, c. Tres d'abril, ctra. Sant Cugat, c. Joan Maragall, c. Bartrina, c. Lluís Ribas, c. Cervantes, av. Barcelona, pg. Francesc Macià, c. Montserrat i pl. Doctor Guardiet.

Estarà integrada per set carrosses i comptarà amb la participació d’una desena de companyies artístiques, algunes d’elles premiades internacionalment, així com d’entitats educatives i culturals de la ciutat, que any rere any s’impliquen en l’esdeveniment sota la coordinació del Servei de Promoció i Dinamització Cultural. Com a novetat, integrants de la banda de l’Escola Municipal de Música Pere Burés actuaran de patges de l’Estrella d’Orient, obrint la comitiva.

Per motius de seguretat, els caramels es repartiran únicament des de l’última carrossa, a partir de la plaça de Catalunya, i seran sense gluten ni al·lèrgens, tous i amb un embolcall compostable.

Està previst que el recorregut finalitzi al voltant de les 21 h a la plaça del Doctor Guardiet, on els Reis faran el tradicional lliurament d’or, encens i mirra al pessebre vivent de l’Escola Regina Carmeli, que en aquesta ocasió es farà a l’interior de l’església de Sant Pere.

Tenint en compte l’elevada afluència de gent tant a l’acte de l’Escardívol com a la cavalcada, hi haurà un ampli desplegament dels cossos de seguretat i protecció civil de la ciutat, i també es comptarà amb personal voluntari i l'equip d'agents cíviques. Les famílies, a més, tindran l’oportunitat de recollir en una carpa situada a l’Escardívol polseres de Protecció Civil per identificar els infants i afavorir la seva localització en cas que es perdin entre la multitud.

Tram per a persones amb discapacitat

Amb l'objectiu d'acostar l'experiència de la cavalcada a tots els infants de Rubí, enguany es tornarà a habilitar un tram d'especial accessibilitat i visibilitat a la rambleta de Joan Miró. Aquesta part de l'itinerari serà d'ús preferent per a persones amb discapacitat i els seus acompanyants.

No serà necessària reserva prèvia però hi haurà control d’accés. En aquest espai podran entrar-hi, acompanyades de dues persones adultes com a màxim, aquelles persones amb una discapacitat acreditada mitjançant certificat o targeta. En cas que la unitat familiar superi els tres membres, es prioritzarà no separar-la.

També per afavorir l’accessibilitat dels actes d’aquest divendres, hi haurà traducció simultània en llengua de signes a l’Escardívol, així com una fila reservada a persones amb discapacitat.

   

Afectacions viàries per la cavalcada

Per facilitar l’arribada dels Reis d’Orient a Rubí, ha calgut limitar l’aparcament a l’Escardívol fins a les 2 h del dissabte 6 de gener, quan està previst que finalitzin les tasques de neteja d’aquest espai.

A partir d’aquest divendres 5 de gener a les 15 h, quedarà habilitada la zona d’aparcament per a vehicles de persones amb discapacitat al passeig de la Riera, darrere la caseta d’Esports. Des de llavors, només s’hi podrà estacionar amb la corresponent targeta acreditativa.

Enguany, la cavalcada de Reis no sortirà de l’Escardívol sinó que ho farà des de la plaça de Catalunya, a causa de les obres que s’estan executant al carrer de Cadmo. Per poder-hi disposar les carrosses i tots els elements que acompanyen els Reis, caldrà restringir la circulació i l’aparcament en aquesta zona entre les 13 i les 24 h d’aquest divendres. Quedaran afectades les següents vies:

  • Pau Claris, entre el c. Cadmo i el c. Vapor en ambdós sentits
  • Narcís Menard, entre la pl. Pere Aguilera i el c. Rafael de Casanova
  • Justícia, entre el c. Doctor Robert i el c. Rafael Casanova
  • Rafael Casanova, entre el c. Sant Gaietà i el c. Cadmo
  • Prat de la Riba, entre el c. Cadmo i l’accés al CUAP Mútua de Terrassa

Al llarg del recorregut de la cavalcada, també hi haurà carrers o trams en què estarà prohibit aturar-se, estacionar o circular a partir de les 14 h d’aquest divendres.

Pel que fa a l’Escardívol, més enllà de les restriccions d’aparcament, està previst que el pas de vehicles quedi tallat a partir de les 15.30 h d’aquest divendres. A les 18.30 h, es tallarien tots els accessos a l’itinerari de la cavalcada.

La Policia Local recomana fer un ús raonable del vehicle privat, especialment durant la cavalcada, i emprar en qualsevol cas només els itineraris allunyats del seu recorregut.