Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí Forma posa en marxa una nova edició del projecte Gestió dels sistemes d’eficiència energètica en l’envolupant El programa inclou l’orientació i la formació de les participants i conclou amb un contracte laboral de sis mesos https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí Forma posa en marxa una nova edició del projecte Gestió dels sistemes d’eficiència energètica en l’envolupant

El programa inclou l’orientació i la formació de les participants i conclou amb un contracte laboral de sis mesos

Rubí Forma en una imatge d’arxiu   (foto: Ajuntament de Rubí).
Rubí Forma en una imatge d’arxiu (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament de Rubí, a través del Rubí Forma, posa en marxa una nova edició del projecte Gestió dels sistemes d’eficiència energètica en l’envolupant que preveu una formació professionalitzadora per a les persones participants amb una durada entre 300 i 350 hores aproximadament, un contracte laboral a temps parcial durant 6 mesos i un acompanyament a la inserció. L’objectiu general del projecte és reforçar l’ocupabilitat i les competències professionals en l’àmbit de l’economia verda, més específicament en la rehabilitació energètica de l’envolupant amb sistemes passius, de les persones joves no ocupades i no integrades en els sistemes d’educació o formació.

El programa inclou l’orientació i la formació de les participants: es realitza un procés d’orientació al llarg de tot el projecte i l’acompanyament a la inserció en la fase final, tenint en compte el perfil professional del/la jove, les seves expectatives, interessos i evolució. La formació contempla dos itineraris formatius que dada participant podrà triar: Intervenció energètica en l'envolupant d'un edifici mitjançant sistemes passius o Sistemes d'eficiència energètica passiva en l'envolupant d'un edifici. Els aprenentatges es posen a la pràctica mitjançant un contracte laboral de mig any.

La capacitació s’adreça a persones joves, d’entre 16 i 29 anys, no ocupades i no integrades en el sistema d’educació o formació, beneficiaries de la Garantía Juvenil, amb motivació per l’eficiència energètica i nivell formatiu equivalent a l’ESO. Un cop completada la formació, l’alumnat podrà gestionar els sistemes passius d’eficiència energètica en l’envolupant donant suport tècnic a l’avaluació dels paraments d’un habitatge, executar el projecte sobre els sistemes passius viables i el seu muntatge en la rehabilitació energètica, tenint en compte les necessitats d’ús i confort de les persones usuàries. Les sortides professionals de la capacitació són: tècnic/a en eficiència energètica en l'envolupant; Auxiliars tècnics d’obra; Muntadors de cobertes; Instal·ladors de material d'aïllament tèrmic i insonorització; Vidriers d’edificis; Vidriers de vidrieres i Assessors d’instal·lacions d’aïllaments tèrmics per l’envolupant.

Les persones interessades poden formalitzar la inscripció presencialment a l’edifici Rubí Forma de la rambleta de Joan Miró sense número o de manera telemàtica al web.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil.