Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí fomenta l’ocupació a la indústria local amb un pla per a persones amb dificultats d’inserció laboral El projecte es realitza en col·laboració amb els ajuntaments de Terrassa i Barberà del Vallès https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí fomenta l’ocupació a la indústria local amb un pla per a persones amb dificultats d’inserció laboral

El projecte es realitza en col·laboració amb els ajuntaments de Terrassa i Barberà del Vallès

El pla de foment de l’ocupació a la indústria local està enfocat especialment a la indústria dels sectors químic, farmacèutic i del plàstic (Foto: Localpres).
El pla de foment de l’ocupació a la indústria local està enfocat especialment a la indústria dels sectors químic, farmacèutic i del plàstic (Foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí, en col·laboració amb els consistoris de Terrassa i Barberà del Vallès, impulsa un pla de foment de l’ocupació a la indústria local, especialment en els sectors químic, farmacèutic i del plàstic. L’objectiu, ha explicat el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, és “promoure la inserció laboral de persones en situació d’atur amb especials dificultats per accedir al mercat de treball a partir de les necessitats detectades en les empreses i en els perfils professionals”.

Per això, els col·lectius a qui va dirigit el servei són les persones inscrites en el Servei d’Ocupació de Catalunya com a demandants d’ocupació amb un nivell mínim d’estudis d’ESO o equivalent. En el cas de les persones que no puguin acreditar aquest nivell d’estudis requerit, el servei municipal d’ocupació valorarà tècnicament la seva participació en el projecte atenent a la seva experiència laboral en el sector objecte d’intervenció i a les necessitats i requeriments de les empreses.

D’aquesta manera, des de Rubí Formació s’oferirà suport i orientació en 20 itineraris, actuacions formatives que permetran acreditar professionalitat, formació a mida i transversal. Igualment, també es podran realitzar pràctiques a empreses pertanyents al sector de la indústria que preferentment configurin un sistema local fortament consolidat al territori amb perspectives de creixement o que pertanyin a altres sectors d’activitat relacionats amb la indústria, l’alta competitivitat, el fort arrelament territorial i la potencialitat de generar ocupació.

Des de l’inici del mandat que treballem per enfortir la indústria local per tal que aquesta pugui generar llocs de treball de qualitat. La qualificació professional en sectors industrials és un element més per aconseguir aquest objectiu. Més encara quan parlem de col·lectius amb dificultats d’inserció”, diu Güeto, que s’ha mostrat satisfet per la consolidació de projectes en col·laboració amb altres municipis del Vallès.