Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí fa valer la tasca de les persones voluntàries amb motiu del Dia internacional del voluntariat El Punt de Suport al Voluntariat ha preparat una taula d’experiències amb entitats locals que tindrà lloc el 9 de desembre al programa 'Rubí al Dia' de Ràdio Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí fa valer la tasca de les persones voluntàries amb motiu del Dia internacional del voluntariat

El Punt de Suport al Voluntariat ha preparat una taula d’experiències amb entitats locals que tindrà lloc el 9 de desembre al programa 'Rubí al Dia' de Ràdio Rubí

Una recollida d’aliments en una imatge d’arxiu (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Una recollida d’aliments en una imatge d’arxiu (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L'Assemblea General de les Nacions Unides va acordar el 1985 que el 5 de desembre se celebri el Dia Internacional del Voluntariat, per tal de contribuir i sensibilitzar la ciutadania sobre el voluntariat des de tots els seus vessants. Amb la commemoració d'aquesta efemèride, es convida als governs a impulsar el reconeixement de persones i entitats que de manera lliure i solidària tiren endavant projectes en benefici d’altres persones i de la societat en general.

Per commemorar aquesta data, el Punt de Suport al Voluntariat de Rubí ha preparat una taula d’experiències amb entitats locals que tindrà lloc el 9 de desembre al programa Rubí al Dia de Ràdio Rubí (11:15 h). L’objectiu és fer valer la tasca que realitzen les entitats locals i els grups de persones voluntàries per fer front a la crisi social i econòmica que ha provocat la Covid-19. Hi participaran representants de Frater Nadal, Caritas, Units Farem Força i la xarxa creada de manera informal a Ca n'Oriol. Cada entitat explicarà la seva tasca habitual i com s’ha adaptat a la pandèmia i es reflexionarà sobre el paper de l’associacionisme i la solidaritat en la crisi postpandèmia.

Punt de suport al voluntariat
Rubí disposa d’un Punt de Suport al Voluntariat des del mes d’octubre. El recurs s’ha ubicat a l’Ateneu, la seu de referència de les entitats de Rubí, i ofereix atenció presencial amb cita prèvia: els dimarts de 10 a 12 h i els dimecres de 17 a 19 h. També s’hi pot contactar a través del correu xarxavoluntariat@ajrubi.cat i el telèfon mòbil 669 621 848. Les seves funcions inclouen dona suport a la xarxa de voluntariat de Rubí per consolidar i atendre les xarxes veïnals de suport i els grups i plataformes informals de voluntariat, així com les entitats socials que atenen persones en situació de vulnerabilitat; l’elaboració d’un programa de formació, conjuntament amb les entitats del municipi, per millorar l’impacte de l’acció del voluntariat i l’elaboració d’un esborrany del Pla local de Voluntariat de Rubí, a través d’un procés participatiu amb les entitats i la ciutadania en general.

Des de la seva posada en marxa, el Punt ha treballat amb 15 entitats, associacions i xarxes informals i amb una vintena de ciutadans individualment. Les consultes més habituals de les entitats són la demanda de persones voluntàries, la realització d'activitats i accions per donar visibilitat a la seva feina i valorar la tasca del voluntariat i el material de protecció sanitari per atendre les persones usuàries.

La propera proposta formativa del Punt tindrà lloc els dies 14 i 16 de desembre (de 18 a 20 h) i abordarà la intervenció amb persones grans arran de la pandèmia i el confinament. La formació explicarà la funcionalitat, l’expressió i la gestió de la por, les manifestacions i conseqüències d’aquesta emoció en temps de pandèmia i l’acompanyament efectiu en un moment incert. Totes les sessions són gratuïtes i es faran en línia a través de la plataforma Zoom. Per assistir-hi, cal fer una inscripció prèvia a xarxavoluntariat@ajrubi.cat.

Recentment, el Punt de Suport al Voluntariat també ha estrenat un espai al web municipal.