Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí explica el seu compromís per garantir l’accés als subministraments bàsics en una trobada sobre drets humans La jornada, organitzada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament amb motiu del Dia Internacional dels Drets Humans, s’ha pogut seguir a través del canal de You Tube de l’ens supramunicipal https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí explica el seu compromís per garantir l’accés als subministraments bàsics en una trobada sobre drets humans

La jornada, organitzada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament amb motiu del Dia Internacional dels Drets Humans, s’ha pogut seguir a través del canal de You Tube de l’ens supramunicipal

Cartell de la trobada (foto. FCCD).
Cartell de la trobada (foto. FCCD)

El regidor de Medi Ambient i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Rubí, Andrés Medrano Muñoz, ha participat aquest dimecres a la jornada telemàtica El drets humans en les polítiques sectorials municipals organitzada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) i l’Ajuntament de Barcelona. En el marc d’aquesta jornada, s’ha presentat l'estudi Avaluació de la Integració de l'Enfocament Basat en Drets Humans (EBDH) en les polítiques locals de cooperació al desenvolupament i en quatre polítiques de referència que valora la integració de l'EBDH en les polítiques de cooperació al desenvolupament que impliquen altres àmbits de l'acció exterior com l'aigua i el sanejament, les compres públiques, l'accés a l'habitatge o la nova ciutadania. Rubí ha estat convidat com a exemple de bones pràctiques per les propostes Energia per a tothom i el Fons de Solidaritat de Sorea. “A Rubí, estem impulsant polítiques de canvi que garanteixin els drets dels col·lectius més vulnerables i, alhora, interpel·lin els responsables de limitar l’accés als subministraments. La lluita contra la pobresa és el nostre principal objectiu”, ha dit Medrano.

Energia per a tothom és una iniciativa d’apoderament ciutadà emmarcada en la proposta Rubí Brilla. Des del 2017, s’ofereixen tallers gratuïts adreçats a entendre les factures elèctriques de casa i aprendre a estalviar. Les 608 famílies que han assistit a aquestes sessions han aconseguit estalviar un 35 % de mitjana en les seves factures, s’han tramitat 135 bons socials i s’ha desenvolupat un aplicatiu informàtic que serà la base de la futura Oficina de Drets Energètics de Rubí. Les sessions es poden seguir a través de la pàgina web de l’Ajuntament de Rubí.

El Fons de Solidaritat de Sorea és una línia d’ajut a fons perdut que cobreix els rebuts íntegrament, inclosos tots els conceptes i impostos: aigua, clavegueram, canon i IVA. El sistema es desenvolupa en col·laboració amb els Serveis Socials municipals, que s’encarreguen de comunicar a l’empresa subministradora totes aquelles famílies amb informe de vulnerabilitat. A través d’aquesta línia que s’articula a través d’un conveni entre el consistori i l’empresa subministradora, es dona suport de mitjana a 200 famílies cada any des de 2016.

A més de Rubí, també han participat a la jornada els Ajuntaments de Barcelona, Caldes de Montbui, Mataró i Santa Perpètua de la Mogoda.