Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí es prepara per donar una gran rebuda als Reis Mags d’Orient La cavalcada estrenarà decoració inspirada en l’or, l’encens i la mirra, i els caramels es repartiran des de la primera i l’última carrossa per garantir la màxima seguretat dels assistents https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí es prepara per donar una gran rebuda als Reis Mags d’Orient

La cavalcada estrenarà decoració inspirada en l’or, l’encens i la mirra, i els caramels es repartiran des de la primera i l’última carrossa per garantir la màxima seguretat dels assistents

Els Reis Mags, l’any passat a Rubí (foto: Localpres).
Els Reis Mags, l’any passat a Rubí (foto: Localpres)

Els Reis Mags d’Orient arribaran a Rubí aquest dijous a la tarda per fer realitat les il·lusions de petits i grans. Sobre les 18 h, Melcior, Gaspar i Baltasar apareixeran de forma màgica a l’Escardívol, des d’on iniciaran una espectacular cavalcada que els portarà per alguns dels principals carrers de la ciutat.

A partir de les 16.30 h, els infants que encara no hagin lliurat la seva carta a Ses Majestats tindran ocasió de fer-ho al Carter Reial, que s’instal·larà a l’Escardívol. L’arribada dels Reis està prevista a les 18 h i, com és habitual, anirà precedida per la intervenció del Mag Rubisenc, que demanarà un any més la col·laboració de tots els assistents per guiar el camí de Ses Majestats fins a l’Escardívol. Melcior, Gaspar i Baltasar seran rebuts per l’alcaldessa, Ana María Martínez, que els esperarà a l’escenari acompanyada d'un grup d’infants, triats per sorteig, per donar-los la benvinguda i lliurar-los la clau que obre totes les llars de la ciutat. Per garantir que tots els nens i nenes puguin seguir aquest moment tan especial, l’arribada dels Reis es traduirà simultàniament en llenguatge de signes per a persones sordes.

Al voltant de les 18.30 h, està previst que s’iniciï la cavalcada, que mantindrà el mateix recorregut que l’any passat. Les carrosses partiran del carrer Joaquim Blume i seguiran pels carrers Cadmo, Prat de la Riba i Rafael Casanova, el passeig Francesc Macià, l’avinguda de Barcelona, la rambleta Joan Miró, el passeig de Les Torres, l’avinguda de Can Cabanyes, el passeig del Ferrocarril, els carrers Monturiol, Mare de Déu de Fàtima i Tres d’Abril, la carretera de Sant Cugat, els carrers Joan Maragall, Bartrina, Lluís Ribas i Cervantes, i novament l’avinguda de Barcelona, el passeig Francesc Macià i el carrer Montserrat, fins acabar a la plaça del Doctor Guardiet. En aquest darrer punt, al voltant de les 21 h, els Reis realitzaran la tradicional adoració al nen Jesús i s’acomiadaran dels rubinencs. Des de les 19.30 h, l’espera en aquest punt final del recorregut estarà amenitzada per la companyia De Parranda, que oferirà el seu espectacle Queviures ennadalats.

La cavalcada comptarà amb la participació de set carrosses, que enguany presentaran una nova decoració inspirada en els conceptes de l’or, l’encens i la mirra, així com sorpreses pensades per augmentar l’espectacularitat del recorregut. Tampoc hi faltaran les habituals animacions al llarg de la rua.

L’itinerari íntegre de la cavalcada es pot consultar ja a l’apartat especial de Nadal i Reis de l’app Rubí Ciutat, on apareix traçat sobre un mapa de Google Maps. L’aplicació està disponible per descarregar gratuïtament des de les botigues Google Play ─per a sistemes Android─ i Apple Store ─per a sistemes iOS─. 

Cavalcada segura
El repartiment de caramels es farà aquest any des de la primera i l’última carrossa amb l’objectiu de garantir la màxima seguretat dels assistents i, alhora, facilitar que tothom pugui gaudir còmodament de l’espectacularitat de l’acte. Després de les proves que es van fer a l’anterior cavalcada, quan els dolços es van llençar només des de l’últim vehicle, s’ha considerat que ampliar el repartiment a l’inici de la rua era la millor fórmula per mantenir la seguretat sense que això anés en detriment de la diversió dels infants. També per evitar incidents, els caramels es llançaran a partir de la plaça Catalunya, ja que els primers trams del recorregut són massa estrets.

Cap d’aquestes mesures, però, implicarà una reducció de la quantitat de dolços, ja que es repartiran les 4 tones habituals. Com sempre, tots els caramels seran aptes per a celíacs, ja que l’Ajuntament de Rubí s’adhereix un any més a la campanya Cap nen sense caramels.

El consistori fa les següents recomanacions a la ciutadania:

  • Si aneu amb nens, porteu-los a coll o de la mà. No els perdeu de vista en cap cas. Expliqueu-los quins són els riscos, quines coses no poden fer i com han d’actuar si es perden.
  • Estigueu igualment pendents de la gent gran i de les persones amb impediments i/o dependents.
  • No deixeu que els menors pugin a cap mobiliari públic, escales portades de casa, etcètera, per veure millor les carrosses; és preferible que els pugeu a coll si cal. Tampoc pugeu a les baranes, reixes, contenidors o d’altres elements inestables perquè poden ser perillosos i provocar un accident.
  • Porteu la documentació a sobre. En el cas dels nens, gent gran i discapacitats psíquics, prepareu una fitxa amb les seves dades i un telèfon de contacte, i feu que la portin en un lloc visible per si es perden.
  • Si trobeu un menor perdut, acompanyeu-lo immediatament a la Policia o equips de seguretat.
  • Si aneu acompanyats o en grup, acordeu un punt de referència, fora de la zona on s’acumuli el públic, on tornar-vos a reunir en cas que us separeu o us perdeu.
  • Recordeu que no heu d'envair l'espai del recorregut ni travessar-lo en el moment de la cavalcada. Especialment, mantingueu-vos allunyats dels vehicles i carrosses. Un dels principals riscos és produeix en el moment que algú intenta agafar els caramels que queden al terra, dins l’espai de pas de les carrosses, ja que es pot produir un accident per atropellament de les rodes d’aquests vehicles. Actueu sempre amb sentit comú. Durant la cavalcada no us poseu en risc ni exposeu els vostres fills a un possible accident.
  • Recordeu, en cas d’emergència truqueu al 112, doneu-los la màxima informació i seguiu sempre les indicacions de les autoritats.

Imatges relacionades

El recorregut de la cavalcada es pot consultar a l'app "Rubí Ciutat"
El recorregut de la cavalcada es pot consultar a l'app "Rubí Ciutat"