Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí es concentrarà el proper dijous per rebutjar el terrorisme i expressar el seu suport a les víctimes La mobilització, que tindrà lloc a les 19 h a la plaça de Pere Aguilera, ha estat acordada per tots els grups municipals en el marc d’un Ple extraordinari https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí es concentrarà el proper dijous per rebutjar el terrorisme i expressar el seu suport a les víctimes

La mobilització, que tindrà lloc a les 19 h a la plaça de Pere Aguilera, ha estat acordada per tots els grups municipals en el marc d’un Ple extraordinari

Tots els regidors han signat al llibre de condol.
Tots els regidors han signat al llibre de condol

L’Ajuntament de Rubí ha celebrat aquest dilluns a la tarda un Ple extraordinari en què tots els grups municipals han aprovat la següent resolució en relació als atemptats comesos a Catalunya:

Davant els atemptats comesos a Barcelona i Cambrils el passat dia 17 d’agost, en els quals malauradament dos veïns de Rubí van ser víctimes mortals i dos més van ser ferits en els fets ocorreguts a Barcelona, l’Ajuntament de Rubí, a través d’aquesta resolució, vol manifestar:

Primer- El més enèrgic rebuig  i condemna de la ciutat de Rubí als atemptats ocorreguts a la ciutat de Barcelona i Cambrils. Uns atemptats que arrabassen la vida de persones innocents. Uns atemptats que persegueixen erosionar i trencar la cohesió social que diàriament treballem per aconseguir i consolidar. Un treball i una voluntat que no cedirà envers cap atac o cap provocació. Rubí no cedirà.

Segon- Expressar el nostre dolor i solidaritat a les víctimes dels atemptats, especialment amb els rubinencs i rubinenques víctimes d’aquest tràgic fet. Rubí sempre comparteix el dolor de les víctimes allà on es produeixen aquest tipus d’actes execrables i covards però aquesta vegada el dolor ens toca de ple quan aquests fets succeeixen a ciutats veïnes i entre les víctimes es troben ciutadans i ciutadanes de Rubí. Persones que ara són la nostra prioritat i als quals tant l’Ajuntament de Rubí com el conjunt de la ciutat donaran suport, escalf i estima per superar aquests moments tan difícils. 

Tercer- Rubí és una ciutat de pau i convivència, de solidaritat i acollida, construïda a partir dels sediments vinguts d’arreu, i de profunda convicció pels valors democràtics de la nostra societat. Ara més que mai, en aquests moments difícils ens reafirmem en aquests valors. Rubí és una ciutat forta que sabrà sobreposar-se a aquesta barbàrie i ho farà com sempre ha fet les coses: a través de l’esforç, a través de la lluita, i a través de la solidaritat.

Quart- L’Ajuntament de Rubí convoca pel proper dijous 24  a les 19 hores a la plaça de Pere Aguilera una concentració de repulsa al terrorisme i de suport a les víctimes. Convidem al conjunt de la ciutadania de Rubí a participar-hi per expressar allò que sentim i reafirmar el nostre compromís amb allò que ens uneix i compartim. 

Cinquè- Declarar, amb efectes del dia d’avui, cinc dies de dol oficial en què les banderes de l’Ajuntament de Rubí onejaran a mig pal i la ciutadania podrà signar un llibre de condol en l’espai i l’horari que s’habilitarà a tal efecte.

Rubí no té por.

Tal com recull aquesta resolució, consensuada per la Junta de Portaveus, l’Ajuntament convoca tota la ciutadania a concentrar-se el proper dijous a la plaça de Pere Aguilera per condemnar el terrorisme i expressar els seu suport a les víctimes, entre les quals es troba una família rubinenca que va perdre dos dels seus membres a l’atac de les Rambles.

Llibre de condol
Coincidint amb la celebració d’aquest Ple extraordinari, els regidors i regidores de l’Ajuntament, així com el president de la Federació de Municipis de Catalunya, Xavier Amor, han deixat els seus missatges de solidaritat amb les víctimes de l’atemptat en un llibre de condol que també estarà a disposició de la ciutadania a partir d’aquest dimarts. Els rubinencs i rubinenques que vulguin escriure-hi podran fer-ho a l'Ajuntament fins divendres en el següent horari: de 8.30 a 15 h i de 16 a 20 h.