Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí es bolcarà en la celebració del Carnaval del 16 al 22 de febrer Els grups interessats a desfilar a la rua de dissabte i participar al Concurs de comparses s’hi poden inscriure fins al dilluns 13 de febrer a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania i a la Seu Electrònica de l'Ajuntament https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí es bolcarà en la celebració del Carnaval del 16 al 22 de febrer

Els grups interessats a desfilar a la rua de dissabte i participar al Concurs de comparses s’hi poden inscriure fins al dilluns 13 de febrer a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania i a la Seu Electrònica de l'Ajuntament

El regidor i l’alcaldessa, amb el director d’edRa, mostrant el cartell de Carnaval (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
El regidor i l’alcaldessa, amb el director d’edRa, mostrant el cartell de Carnaval (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Del 16 al 22 de febrer, Rubí tornarà a viure intensament el Carnaval, una de les festes més participatives i amb més color de tot l'any. Després de la passada edició, condicionada encara per la pandèmia, la celebració recupera el Concurs de comparses, per al qual ja estan obertes les inscripcions, i dona continuïtat a totes les activitats imprescindibles d’aquestes dates. “Estem preparats per viure un Carnaval amb molta gent al carrer, amb tota la bona energia i el bon humor que suposa aquesta celebració”, ha declarat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

La programació del Carnaval 2023 vol arribar a rubinencs i rubinenques de totes les edats, es desenvolupa principalment al carrer i vetlla per les tradicions més arrelades a aquesta festa. La celebració arrencarà el 16 de febrer, Dijous Gras, amb el lliurament dels premis del 36è Concurs de màscares organitzat per a l’Associació d’Alumnes i Exalumnes d’edRa +e i la inauguració de l’exposició amb tots els treballs presentats. L’acte tindrà lloc a les 19.30 h a l’Espai Expositiu Pepa de Haro de l’escola municipal.

El dissabte 18 de febrer, a partir de les 18.30 h, es farà la gran rua de comparses i el seu habitual colofó a la plaça del Doctor Guardiet amb l'activitat Les comparses a l'olla. La cercavila estarà protagonitzada per les comparses d’entitats i altres col·lectius ciutadans però també hi participaran el Rei Carnestoltes i la Reina Carnavalera de la companyia La Tal, els Tronats del Tabal de la Colla de Diables de la Riera i el grup de tabalers Explosió Rítmica. Els grups són a temps d’inscriure’s al concurs fins al dilluns 13 de febrer, i així optar a premis de 1.400 €, 700 € i 400 € (bruts).

De 19.30 a 21 h, tindrà lloc l’activitat Les comparses a l’olla, que combinarà l’habitual guerra de confeti amb una sessió musical amenitzada per DJ Enka a la plaça del Doctor Guardiet. Serà un ball obert a gent de totes les edats, que actuarà com a tancament de la rua però amb la voluntat que qualsevol persona s’hi pugui afegir i gaudir al màxim del Carnaval rubinenc.

El diumenge 19 de febrer, a partir de les 11 h, tindrà lloc la rua infantil amb el Rei Carnestoltes, la banda musical itinerant 8Feet Band, la companyia La Tal, el Bòjum de Les Anades d’Olla, els tabalers i l’animació de carrer. Com ja va passar l’any passat, la plaça del Doctor Guardiet es mantindrà com un espai lúdic per a tota la família d’11.30 a 13.30 h, on els infants que ho vulguin podran crear les seves pròpies sardines de Carnaval en un taller d’accés lliure i s’hi ubicarà un fotocol perquè tothom s’hi pugui fer fotos amb la Reina Carnavalera i el Rei Carnestoltes. Mentrestant, la rua infantil farà el seu camí fins a la rambla del Ferrocarril, on hi haurà el gran ball infantil de Carnaval de 12 a 13.30 h. Enguany s’hi oferirà l’espectacle La Monte per xics, una gran festa familiar amb música, ball i teatre.

Un cop passat el gran cap de setmana de Carnaval, el dilluns 20 de febrer a les 19 h es farà públic el veredicte del Concurs de comparses en un acte al Museu Municipal Castell (MMUC).

I el dia 22, Dimecres de Cendra, el Carnaval finalitzarà amb la crema de la sardina i la seva habitual litúrgia: el seguici fúnebre des de la plaça de Pearson a partir de les 18 h, i la crema a l’Escardívol sobre les 19 h, amb la participació de la Colla de Diables de la Riera.

Es tracta, en definitiva, d’una programació tradicional, per a tots els públics, que incorpora les novetats de la passada edició, i que es completa amb altres propostes culturals i lúdiques que tenen lloc als equipaments municipals, com per exemple l’exposició de la sardina de Carnaval a la Biblioteca.

        

El cartell

Un any més, el cartell que anuncia el Carnaval és una creació de l’alumnat de l’Escola d’Art i Disseny edRa i ha estat seleccionat mitjançant un concurs intern. La seva autora és Maria Fernández Martín, una alumna de només 12 anys del taller de disseny digital. La proposta guanyadora incorpora un dels símbols de Rubí, l’elefant Bòdum, i una tipografia divertida amb els colors de la ciutat.

L’accèssit del concurs ha recaigut en Raul Cabello Blanco, alumne del Cicle Formatiu de Grau Mig de Serigrafia Artística.

El regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez Cantón, ha felicitat Maria Fernández Martín seu bon treball i i ha agraït la bona disposició d’edRa a col·laborar en tot allò que es fa a la ciutat.

L’edil també ha aprofitat per animar tothom a participar de la programació, convençut que serà un cop més un Carnaval molt concorregut: “Tornarem a tenir una rua multitudinària, una gran festa de ciutat, perquè la gent s’aboca en aquestes activitats, tenim una ciutat molt participativa”. Entre les propostes que ha destacat com a imperdibles, hi ha l’exposició del 36è Concurs de màscares de l’Associació d’Alumnes i Exalumnes d’edRa +e, que estarà oberta fins al 3 de març.

Durant el cap de setmana de Carnaval, la ciutadania tindrà a la seva disposició el Punt d’Informació de la plaça de Pearson per poder fer qualsevol consulta sobre la festa. Aquest obrirà el dissabte 18 de febrer d’11 a 13 h i de 17 a 20 h, i el diumenge 19 de febrer d’11 a 13 h.