Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí dóna la benvinguda a les festes nadalenques amb l’espectacle Carilló de Nadal, de la companyia La Tal Enguany s’ha apostat per una encesa de llums molt participativa, que ha aplegat una gran multitud de rubinencs a la plaça de Pere Aguilera https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí dóna la benvinguda a les festes nadalenques amb l’espectacle Carilló de Nadal, de la companyia La Tal

Enguany s’ha apostat per una encesa de llums molt participativa, que ha aplegat una gran multitud de rubinencs a la plaça de Pere Aguilera

L’alcaldessa i membres del Consell dels Infants han encès la il·luminació de Nadal (foto: Localpres).
L’alcaldessa i membres del Consell dels Infants han encès la il·luminació de Nadal (foto: Localpres)

La programació de Nadal i Reis d’enguany s’ha iniciat aquest divendres amb una encesa de llums molt participativa. L’alcaldessa, Ana María Martínez, i membres del Consell dels Infants han engegat la il·luminació que durant aquestes festes decorarà diversos espais de la ciutat. Una gran multitud de rubinencs s’han aplegat a la plaça de Pere Aguilera per veure l’espectacle Carilló de Nadal, a càrrec de la companyia La Tal, que ha anat acompanyat d’una xocolatada.

Volíem fer una encesa diferent, participativa i adreçada sobretot als infants, però també a tothom. Hem vist moltes cares d’adults somrient, com les nostres mateixes, perquè la veritat és que ha estat una encesa molt especial”, ha assegurat l’alcaldessa. Ana María Martínez també ha volgut fer una carta als Reis, centrada en la desaparició de l’atur i en la millora de les condicions de vida de les persones: “Demano que les famílies que s’ho passen malament, no només a la nostra ciutat sinó a tot el món, comencin l’any una mica millor de com l’acabin. I que des de les administracions siguem capaços d’acompanyar les diverses situacions de dificultat per poder sentir-nos orgullosos tots plegats de les nostres ciutats. També estaria encantada, tot i que ja sé que és un desig una mica agosarat, de poder incloure en aquesta carta que s’acabi l’atur a la ciutat [...]”.  

L’encesa dels llums de Nadal ha tingut lloc a la plaça de Pere Aguilera, on aquest any s’ha instal·lat un gran arbre artificial decorat de 8 metres d’alçada. En total, aquest Nadal hi ha 170 figures il·luminades repartides per diferents carrers i places de la ciutat, com ara l’avinguda de Barcelona, el passeig de Francesc Macià, els carrers Bartrina, Sant Cugat, Doctor Robert i Monturiol, les places Catalunya, Doctor Guardiet i Nova Estació o els accessos a les urbanitzacions i a diversos barris, entre d’altres. En aquesta ocasió, i seguint la tendència dels darrers anys, pràcticament la totalitat dels llums instal·lats són LED, una tipologia d’il·luminació de baix consum.

Enguany s’ha ampliat el nombre d’espais il·luminats i els grups de llum presents en alguns punts. Així, aquest Nadal també estan decorades la rambla del Ferrocarril, l’avinguda de Ferrer i Domingo i l’avinguda de Can Cabanyes, mentre que a l’eix comercial de l’avinguda de Barcelona i el passeig de Francesc Macià i al c. Mare de Déu de Lourdes s’han duplicat les figures il·luminades.

La principal novetat d’aquest Nadal és l’arbre artificial de 8 metres d’alçada que presideix la plaça de Pere Aguilera i que compartirà protagonisme amb les figures decoratives que s’han instal·lat a l’Ajuntament. La façana del Mercat Municipal també compta enguany amb una nova il·luminació, basada en unes formes triangulars. Una altra de les novetats és la col·locació d’uns avets il·luminats amb bombetes estàndards ─l’única il·luminació que no és LED─ a la plaça de Miquel Casas Bell i a la confluència entre els carrers Pitàgores i Edison.

Els llums estaran encesos fins el pròxim 6 de gener entre les 18 h i les 22 h, excepte els divendres i dissabtes, quan la il·luminació s’allargarà fins les 23.30 h. Les nits de Nadal (24 de desembre), de final d’any (31 de desembre) i la de Reis (5 de gener), els llums no s’apagaran fins les 3 h de la matinada. Aquest Nadal, les figures lluminoses funcionaran un total de 167,5 hores.

Una pista de gel eficient energèticament
A banda de l’acte d’encesa dels llums de Nadal, aquest divendres també s’ha obert la pista de gel a la plaça de la Nova Estació, una activitat que estarà operativa fins el 10 de gener. Els rubinencs que ho desitgin podran gaudir de la instal·lació per un preu de 6 €, amb opció de descomptes de 2 € si compren als comerços associats. L’activitat, a càrrec de l’empresa N-ICE Skating amb el suport del Servei de Comerç i la col·laboració de la Federació d’Associacions de Comerciants i Gremis de Rubí (FACGR), l’any passat va comptar amb la participació de més de 9.200 patinadors.

Com a gran novetat, enguany la pista és eficient energèticament ja que l’electricitat necessària per mantenir-la provindrà de la xarxa municipal i, per tant, serà d’origen 100% renovable.

Imatges relacionades

La implicació del comerç en la programació de Nadal queda reflectida en activitats com el Trenet dels comerciants (foto: Localpres)
La implicació del comerç en la programació de Nadal queda reflectida en activitats com el Trenet dels comerciants (foto: Localpres)
La pista de gel a la plaça de la Nova Estació estarà operativa fins el 10 de gener (foto: Localpres)
La pista de gel a la plaça de la Nova Estació estarà operativa fins el 10 de gener (foto: Localpres)
La principal novetat d’aquest Nadal és l’arbre artificial de 8 metres d’alçada que presideix la plaça de Pere Aguilera (foto: Localpres)
La principal novetat d’aquest Nadal és l’arbre artificial de 8 metres d’alçada que presideix la plaça de Pere Aguilera (foto: Localpres)
Una multitud de rubinencs i rubinenques s'han aplegat a la plaça de Pere Aguilera per donar la benvinguda al Nadal (foto: Localpres)
Una multitud de rubinencs i rubinenques s'han aplegat a la plaça de Pere Aguilera per donar la benvinguda al Nadal (foto: Localpres)
La companyia La Tal ha ofert l'espectacle 'Carilló de Nadal' (foto: Localpres)
La companyia La Tal ha ofert l'espectacle 'Carilló de Nadal' (foto: Localpres)