Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí demanarà al Ministerio de Asuntos Exteriores que doni suport a la família d’Irene Rodríguez Totes les forces polítiques del Consistori han subscrit aquest acord, a través del qual també han expressat el condol als familiars de la rubinenca https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/rubi-demanara-al-ministerio-de-asuntos-exteriores-que-doni-suport-a-la-familia-d2019irene-rodriguez/@@images/image/preview

Rubí demanarà al Ministerio de Asuntos Exteriores que doni suport a la família d’Irene Rodríguez

Totes les forces polítiques del Consistori han subscrit aquest acord, a través del qual també han expressat el condol als familiars de la rubinenca

Totes les forces polítiques amb representació al Ple municipal han subscrit l'acord.
Totes les forces polítiques amb representació al Ple municipal han subscrit l'acord

L’alcaldessa de Rubí, Carme García, i la Junta de Portaveus del Consistori han acordat demanar al Ministerio de Asuntos Exteriores i al Govern del Regne Unit que no escatimin esforços a l’hora d’intentar aclarir les circumstàncies de l'accident que va costar la vida a la rubinenca Irene Rodríguez.

El passat 27 de desembre, la rubinenca i la seva parella, Jonatan Bosque, van ser envestits per uns vehicles mentre caminaven per la vorera a la localitat anglesa de Reading, a prop de Londres. Irene Rodríguez va morir com a conseqüència d’aquest accident, mentre que la seva parella va resultar ferida de gravetat.

Tant l’alcaldessa com els portaveus de totes les formacions polítiques amb representació al Ple municipal de l’Ajuntament de Rubí han expressat el seu condol a la família i amics d’Irene Rodríguez.

A més, han acordat reclamar al Ministerio de Asuntos Exteriores i al Govern del Regne Unit que destinin tots els recursos necessaris per aclarir les circumstàncies de l'accident i depurar les responsabilitats penals i civils que poguessin existir en relació als conductors responsables de l'accident.

Paral·lelament, també han acordat demanar que les diferents ambaixades i consolats d'Espanya arreu del món facin la seva feina i ofereixin assistència social (traductor, psicòleg, advocat...) a les famílies que es puguin trobar en la mateixa situació que la de la Irene. Tot plegat, per evitar que es trobin tan desprotegides i indefenses com es van sentir els familiars de la rubinenca a l’arribar a un país estranger, amb un idioma diferent i amb un desconeixement dels protocols a seguir.

L’acord subscrit es comunicarà al Ministerio de Asuntos Exteriores, a l'Ambaixada del Regne Unit a Madrid, al Consolat del Regne Unit a Barcelona i a l'Ambaixada d’Espanya a Londres.