Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí dedica el mes d’octubre a reivindicar els drets de les persones trans La programació coincideix amb el Dia Internacional per a la Despatologització Trans, el 21 d’octubre, i recordarà el jove Alan Montoliu https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí dedica el mes d’octubre a reivindicar els drets de les persones trans

La programació coincideix amb el Dia Internacional per a la Despatologització Trans, el 21 d’octubre, i recordarà el jove Alan Montoliu

La plaça Salvador Allende centrarà la reivindicació al carrer   (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
La plaça Salvador Allende centrarà la reivindicació al carrer (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

L’Octubre trans és una programació divulgativa i de sensibilització que reivindica el dret a la identitat i l’expressió de gènere de les persones trans, al voltant del Dia Internacional per a la Despatologització Trans, el 21 d’octubre. Les activitats arrenquen dimarts 17 d’octubre amb la xerrada Com acompanyem les infàncies i adolescències trans? (17 h, Biblioteca Mestre Martí Tauler). Marta Padrós Castells; psicòloga experta en diversitat familiar, de gènere i cultural, parlarà de diversitat afectiva, sexual i de gènere i donarà eines per acompanyar la infància i adolescència trans des de les famílies i l’entorn. Inscripció prèvia a lgtbisai@ajrubi.cat. Hi haurà espai de cura infantil gratuït amb demanda prèvia (fins al 13 d’octubre).

El 20 d’octubre serà el dia central de l’Octubre trans. A les 12 h, Gabriela Moreno Domínguez, membre del col·lectiu Kaipé, emetrà un pòdcast especial des de Ràdio Rubí al voltant de la situació de la despatologització trans a Catalunya i Espanya. A la tarda, la reivindicació del dret a la identitat i l’expressió de gènere es convertirà en una festa a la plaça Salvador Allende. La convocatòria arrencarà a les 17.30 h amb la lectura d’un manifest a càrrec del col·lectiu Kaipé i Punt Rainbow. A les 18 h, la companyia Nus SCCL oferirà una sessió de monòlegs amb el títol Alguna vegada t’ha passat…?. La trobada culminarà a les 20 h amb el concert de rap d’Una altra Juny i un  Pika - pika de germanor.

Divendres 27 d’octubre torna al Teatre Municipal La Sala, Alan, el musical de Mar Puig i Mateu Peramiquel. El muntatge s'inspira en la història del rubinenc Alan Montoliu. Arrels explica la història de l'Alan sense eufemismes, però també sense dramatisme ni sensacionalisme, per evitar que torni a passar. La proposta compta amb el suport de la família del rubinenc. Les entrades gratuïtes es podran adquirir a la plataforma d’entrades Koobin.

Durant tot el mes d’octubre, la Biblioteca Mestre Martí Tauler, acull l’exposició fotogràfica Identitats vàlides, emmarcada també en el Festival Internacional de Fotografia La Nuu. La mosta d’Isaac Flores retrata l’escena queer barcelonina amb imatges de l’art del drag, el transformisme i la dissidència sexual. A més, la biblioteca disposa d’una secció permanent sobre feminisme, violència masclista i diversitat sexual i de gènere amb informació i recursos sobre el col·lectiu LGTBI.

En el marc de la reivindicació trans, durant el mes de desembre a plantilla municipal podrà formar-se en atenció a persones LGTBI.

Objectius de Desenvolupament sostenible