Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí crea un grup de suport emocional i ajuda mútua per a famílies d'infants amb diversitat funcional Les persones interessades a participar-hi s'hi poden apuntar abans de l'11 de desembre enviant un correu a l'Oficina d'Atenció a la Diversitat Funcional https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí crea un grup de suport emocional i ajuda mútua per a famílies d'infants amb diversitat funcional

Les persones interessades a participar-hi s'hi poden apuntar abans de l'11 de desembre enviant un correu a l'Oficina d'Atenció a la Diversitat Funcional

El grup s'adreça a persones cuidadores d'infants de 6 a 14 anys (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
El grup s'adreça a persones cuidadores d'infants de 6 a 14 anys (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

L'Ajuntament de Rubí i la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de l'Associació de Familiars d'Alzheimer de Barcelona, organitzen un nou grup de suport emocional i ajuda mútua adreçat a persones cuidadores no professionals d'infants de 6 a 14 anys amb diversitat funcional. Aquest recurs promou la relació entre famílies que comparteixen una mateixa situació, amb l'objectiu que se sentin acompanyades en el procés de desenvolupament personal de l'infant. Es tracta d'una modalitat d'intervenció psicosocial que pretén reduir l'impacte negatiu que a vegades pot generar la cura entre els cuidadors i cuidadores no professionals i, per extensió, millorar la qualitat de vida dels nens i nenes.

Com ha remarcat la regidora de Programes Sectorials, Yolanda Ferrer Polo, "la posada en marxa d'aquest grup ens permet treballar pel benestar de les persones cuidadores, que moltes vegades, malauradament, queda relegat a un segon terme. És important que elles es cuidin per poder cuidar, i sobretot que se sentin acompanyades a tots els nivells en la seva tasca".

Els objectius específics d'aquest grup de suport emocional i ajuda mútua són: generar vincles de relació, de suport i d'ajuda mútua entre les persones cuidadores perquè puguin compartir l'experiència d'educar de manera satisfactòria; oferir-los estratègies perquè gestionin favorablement les necessitats i els conflictes que poden sorgir durant el creixement de l'infant amb diversitat funcional; donar-los suport per a la gestió d'emocions i sentiments per tal de prevenir i evitar situacions d'esgotament; i informar-los dels diferents recursos de suport que hi ha al seu territori, entre aquests les entitats públiques i privades.

El nou grup de suport emocional i ajuda mútua per a persones cuidadores d'infants amb diversitat funcional s'estructura en deu sessions, que arrencaran el 14 de desembre en format virtual. Més endavant, i en funció de com evolucioni la pandèmia, es valorarà la realització de trobades presencials. Les sessions es faran els dilluns de 17.30 a 19 h.

Les persones interessades a formar-hi part han d'enviar un correu amb les seves dades a l'adreça oadf@ajrubi.cat abans de l'11 de desembre. Una vegada confirmada la plaça, rebran informació detallada sobre el contingut de les sessions.