Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí comptarà amb un Pla local per a la inclusió social L'Ajuntament ha iniciat el procés per elaborar aquest document, que ha d'ajudar a donar resposta a les situacions de vulnerabilitat i exclusió social https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí comptarà amb un Pla local per a la inclusió social

L'Ajuntament ha iniciat el procés per elaborar aquest document, que ha d'ajudar a donar resposta a les situacions de vulnerabilitat i exclusió social

El Pla local d'inclusió social posarà en relació molta de la feina que ja s'està fent (foto: Ajuntament de Rubí – Marc Grifo).
El Pla local d'inclusió social posarà en relació molta de la feina que ja s'està fent (foto: Ajuntament de Rubí – Marc Grifo)

L'Àrea de Drets Socials de l'Ajuntament de Rubí ha iniciat el procés d'elaboració d'un Pla local per a la inclusió social per tal de donar resposta de forma efectiva a les situacions de vulnerabilitat, risc d'exclusió o exclusió social que es puguin produir al municipi. "Amb aquesta planificació, busquem revertir aquests processos, que són multifactorials i molt complexos, i també establir un marc integral basat en un model de ciutat inclusiva. Volem que aquest sigui un pla transformador", ha manifestat l'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

El Pla local per a la inclusió social ha de ser un document estratègic que posi en diàleg molta de la feina que ja s'està fent a l'Ajuntament en matèria social. El seu disseny estarà basat en la proximitat, la integralitat i el benestar local i, per aquest motiu, comptarà amb la participació dels agents i actors implicats en tots els àmbits relacionats amb l’atenció a les persones.

L'elaboració del pla ja s'ha iniciat amb una primera fase de diagnosi quantitativa i qualitativa que inclou la recollida i anàlisi de dades amb la finalitat de configurar un mapa de la vulnerabilitat a Rubí. El pla també contempla un procés participatiu que es vertebrarà a partir de diverses trobades de la Taula d’Inclusió Social, la creació de grups de discussió per aprofundir en les diferents temàtiques recollides a la diagnosi social i la realització d'entrevistes en profunditat a una selecció d'agents clau.

Un cop finalitzi aquesta fase, es procedirà a l'elaboració de la proposta marc de pla, en què s'establiran els reptes i línies a seguir. El document se sotmetrà a l'opinió dels grups de discussió i dels agents clau del territori i, amb les seves propostes, es redactarà el document final, que haurà de ser validat pel Ple de l'Ajuntament.

La regidora d’Igualtat i Drets Socials, Yolanda Ferrer Polo, ha declarat: “Aquest document esdevindrà un instrument valuós per orientar les polítiques socials en els propers anys, tant en la vessant de lluita contra la pobresa i promoció de la inclusió social, com per debilitar els factors generadors d’exclusió social. L’entenem com una oportunitat de transformació de la ciutat perquè sigui més acollidora i inclusiva”.