Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí commemora per primer cop el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme La façana de l’Ajuntament de Rubí s’ha tenyit de blau aquest dissabte per expressar un missatge d’inclusió, tolerància i respecte https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí commemora per primer cop el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme

La façana de l’Ajuntament de Rubí s’ha tenyit de blau aquest dissabte per expressar un missatge d’inclusió, tolerància i respecte

La façana de l’Ajuntament il•luminada (foto: Localpres).
La façana de l’Ajuntament il•luminada (foto: Localpres)

Rubí s’ha sumat per primer cop a la commemoració del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, que ha tingut lloc aquest dissabte 2 d’abril. Coincidint amb aquesta data, l’edifici de l’Ajuntament s’ha tenyit de blau amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania i expressar un missatge d’inclusió, tolerància i respecte en relació a aquest trastorn.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha explicat que l’acció d’aquest dissabte ha estat un primer gest simbòlic de suport a les persones que conviuen amb el Trastorn de l’Espectre Autista (TEA). Segons ha avançat, la intenció del consistori és anar més enllà i preparar per a l’any vinent una jornada amb la participació d’entitats i experts en la matèria que tingui com a doble objectiu “la sensibilització de la ciutadania i [...] que els veïns i veïnes que puguin necessitar-ho trobin en l’administració accions que els serveixin per sentir-se recolzats, acompanyats i, d’alguna manera, entesos”.

La primera edil ha reiterat el compromís del consistori rubinenc amb la creació d’una ciutat inclusiva on tothom tinguin les mateixes oportunitats.

Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme
El 2007, l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar per unanimitat el 2 d’abril com a Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme per posar de relleu la necessitat de millorar la qualitat de vida dels nens i nenes autistes, amb l’objectiu que puguin tenir una vida plena i digna.

Es calcula que aquest trastorn afecta 1 de cada 100 infants que neixen a Europa, i que a l’estat espanyol hi ha més de 450.000 persones que el pateixen. El Trastorn de l’Espectre Autista, d’origen neurobiològic, acompanya la persona al llarg de tota la seva vida i es presenta de forma diferent en cada cas.

Imatges relacionades

L'Ajuntament s'ha decorat amb globus i llums blaus (foto: Localpres)
L'Ajuntament s'ha decorat amb globus i llums blaus (foto: Localpres)