Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí commemora l’Onze de Setembre Els actes institucionals de la Diada Nacional de Catalunya han aplegat unes 300 persones a la tradicional ofrena floral al monument Dempeus https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí commemora l’Onze de Setembre

Els actes institucionals de la Diada Nacional de Catalunya han aplegat unes 300 persones a la tradicional ofrena floral al monument Dempeus

L'alcaldessa en el moment del discurs institucional (foto: Localpres).
L'alcaldessa en el moment del discurs institucional (foto: Localpres)

El món cultural, esportiu i social així com responsables polítics i ciutadania en general s’han aplegat aquest diumenge al matí a la plaça Onze de Setembre per commemorar la Diada Nacional de Catalunya.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha encapçalat la delegació institucional que ha comptat amb tots els partits polítics amb presència al ple, tret de Ciutadans (C’s). Durant el seu parlament, Martínez, ha fet un repàs al context català, estatal i europeu. En aquest sentit, ha remarcat la deriva europea en matèria social i ha fet referència a l’arribada massiva de persones que fugen del seu país d’origen a causa de la guerra i la misèria:  “fets intolerables com la crisi dels refugiats que assolen les costes del nostre mar Mediterrani tenyint-lo de tragèdia i provocant-nos la vergonya més absoluta també requereixen d’una resposta col·lectiva com a país”.

Pel que fa a la relació entre Catalunya i l’Estat Espanyol, l’alcaldessa ha reclamat diàleg i ha cridat a no desvincular la reivindicació nacional a la social: “També de reivindicació social que, sense dubte, ha d’anar lligada a la reivindicació nacional. No construirem un millor futur si no som capaços de pensar en una societat més justa, més igualitària i més equitativa”.

L’agrupació coral la Unió Rubinenca ha estar l’encarregada d’interpretar el Cant dels Segadors després de l’ofrena floral de les autoritats municipals. L’acte també ha comptat amb la participació de l’Esbart Dansaire de Rubí, la Colla Galzeran de l’Escola de Sardanes Flor de Neu i els Castellers de Rubí.

Imatges relacionades

Onze de setembre 2016 (foto: Localpres)
Onze de setembre 2016 (foto: Localpres)
Onze de setembre 2016 (foto: Localpres)
Onze de setembre 2016 (foto: Localpres)
Onze de setembre 2016 (foto: Localpres)
Onze de setembre 2016 (foto: Localpres)