Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí commemora l’Onze de Setembre L’escultura "Dempeus" ha estat el centre d’un acte que s’ha celebrat amb totes les mesures de prevenció sanitària https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí commemora l’Onze de Setembre

L’escultura "Dempeus" ha estat el centre d’un acte que s’ha celebrat amb totes les mesures de prevenció sanitària

L'ofrena s'ha fet al monument "Dempeus" (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L'ofrena s'ha fet al monument "Dempeus" (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

La ciutat ha commemorat la Diada Nacional de Catalunya amb l'habitual ofrena floral a l’escultura Dempeus de l’artista rubinenca Pepa de Haro. Enguany, l’acte s’ha desenvolupat sota les mesures de prevenció de contagis, en sintonia amb la situació sanitària.

Ajuntament, partits polítics i entitats han participat a la commemoració que ha tingut lloc a la plaça Onze de Setembre al ritme de la Cobla La Principal del Llobregat. Després de l'ofrena institucional, han fet la seva els cinc partits amb representació municipal i, posteriorment, les formacions sense presència al Consistori. La tradició ha seguit amb la participació de 18 entitats, que han fet la seva ofrena segons el protocol de seguretat establert. 

Els i les participants a l’acte han seguit un recorregut d’entrada i sortida que ha evitat aglomeracions de persones durant la celebració. Per facilitar la distància i prevenir les concentracions, enguany s’ha prescindit dels tradicionals parlaments i de les actuacions de les entitats de cultura popular. En absència d'aquestes, l'Esbart Dansaire de Rubí ha aprofitat el moment de la seva ofrena per protagonitzar un petit ball.