Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí commemora el Dia Universal dels Drets de la Infància El Consell dels infants i joves de la ciutat ha fet lectura en vídeo d’un manifest on reivindica el dret dels infants i joves a estar informats i informades de les mesures que els governs prenen en la gestió de la pandèmia https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí commemora el Dia Universal dels Drets de la Infància

El Consell dels infants i joves de la ciutat ha fet lectura en vídeo d’un manifest on reivindica el dret dels infants i joves a estar informats i informades de les mesures que els governs prenen en la gestió de la pandèmia

L’alcaldessa ha visitat el Pau Casals coincidint amb el  Dia Universal dels Drets de la Infància (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
L’alcaldessa ha visitat el Pau Casals coincidint amb el Dia Universal dels Drets de la Infància (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

Aquest 20 de novembre la casa consistorial, la biblioteca Mestre Martí Tauler, el Centre Cívic del Pinar, l’Ateneu Municipal i 21 centres educatius de Rubí llueixen pancartes on s’hi pot llegir “Rubí amb els drets de la infància” amb motiu del Dia Universal dels Drets de la Infància. També s’han distribuït 200 banderoles amb el mateix lema al barri de El Pinar. El Consell dels infants i joves de la ciutat ha fet lectura en vídeo d’un manifest marcat per la situació d’emergència sanitària provocada per la Covid-19. El manifest, redactat de manera conjunta pel Consell Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya,  reivindica el dret dels infants i joves a estar informats i informades de les mesures que els governs prenen en la gestió de la pandèmia. El document demana més material sanitari i que es proporcioni a qui li faci falta, que les persones adultes tinguin més en compte què necessiten els infants i adolescents i que els mitjans de comunicació tractin la informació de manera entenedora per a tothom. El manifest també aposta per més vigilància i emplaça als infants i adolescents a ser responsables amb les mesures de seguretat per evitar contagis.

El Dia Universal dels Drets de la Infància se celebra cada 20 de novembre amb motiu de l’aniversari del dia en què l'Assemblea General de les Nacions Unides va adoptar la Convenció dels Drets dels Infants, el 20 de novembre de 1989. La commemoració del 20 de novembre se centra a recordar la necessitat d’escoltar la infància com a agent clau en el futur de qualsevol societat i d’ajudar-la a créixer lliure, respectant les seves diferències, garantint un entorn amable i protector, i assegurant la cobertura de totes les seves necessitats bàsiques.

Coincidint amb el Dia Universal dels Drets de la Infància, l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez ha visitat l’escola Pau Casals on ha compartit amb l’alumnat el concert de Santa Cecília de l’escola municipal de música Pere Burés. “La Covid-19 ha afectat de manera especial els infants i joves que avui ens recorden que tenen veu, opinió i que volen ser escoltats, també, en la gestió de la pandèmia. Rubí manté el seu compromís ferm amb la infància per no deixar ningú enrere en aquesta crisi sanitària”, ha dit l’alcaldessa. En el marc del proper Ple municipal, es votarà una declaració que compromet el municipi a definir una estratègia que posi a la infància en el centre de la resposta i la recuperació a la crisi de la COVID-19, i al mateix temps reforci la consecució de les fites que marca l'Agenda 2030.

Per donar veu als nens i nenes de la ciutat, Rubí també s’ha sumat a la campanya d’UNICEF “El Paraigua dels nostres Drets” a través de les xarxes socials municipals.