Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí commemora el Dia Internacional de la Dansa amb una multitudinària ballada infantil 1.750 nens i nenes han ballat a la Rambla del Ferrocarril en el marc de la tradicional proposta de l’Esbart Dansaire de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí commemora el Dia Internacional de la Dansa amb una multitudinària ballada infantil

1.750 nens i nenes han ballat a la Rambla del Ferrocarril en el marc de la tradicional proposta de l’Esbart Dansaire de Rubí

La ballada ha omplert la Rambla del Ferrocarril (foto: Localpres).
La ballada ha omplert la Rambla del Ferrocarril (foto: Localpres)

L’alumnat de 2n i 4t de primària de totes les escoles públiques de Rubí, a excepció del Centre d’Educació Especial de Ca n’ Oriol, i dels centres concertats Balmes, Regina Carmeli, Montserrat i, com a novetat, Maristes han participat aquest dijous a la tradicional ballada de les escoles amb motiu del Dia Internacional de la Dansa. L’acte, organitzat per l’Esbart Dansaire de Rubí amb la col·laboració de l’Ajuntament, ha aplegat un gran nombre de famílies a la Rambla del Ferrocarril. “Aquesta és l’onzena edició de la ballada escolar i cada any ens emociona veure els nens i nenes de Rubí ballar davant les seves famílies. Amb aquesta commemoració reivindiquem la dansa com expressió artística, però també el seu valor pedagògic i cohesionador”, ha explicat l’alcaldessa Ana María Martínez.

Els dansaires de 2n han interpretat el Ball de Sant Ferriol i La Bolangera, mentre que els alumnes de 4t han ballat Les corrandes i el Ball de Bastons Rigodons. Com cada any, els nens i nenes han entrat i sortit de la Rambla del Ferrocarril ballant Les Gitanes.

Durant l’acte, s’ha fet lectura del missatge del Dia Internacional de la Dansa 2018, de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya que enguany ha triat un text de la ballarina i coreògrafa María Muñoz. “Ballar ens ajuda a pensar d'una manera diferent. Ballar ens permet treballar amb habilitats i limitacions, connectar el cos amb la imaginació i buscar a la fi, un espai de llibertat”, diu el manifest.