Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí celebrarà la primera edició de la COLOR Week del 21 al 28 de març L’Ajuntament proposa més de 40 activitats participatives per reivindicar les singularitats de la ciutat dins la iniciativa COLOR https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí celebrarà la primera edició de la COLOR Week del 21 al 28 de març

L’Ajuntament proposa més de 40 activitats participatives per reivindicar les singularitats de la ciutat dins la iniciativa COLOR

L’alcaldessa i el regidor de Projecció de la Ciutat, davant del nou mural d’Urih (foto: Ajuntament de Rubí -  Localpres).
L’alcaldessa i el regidor de Projecció de la Ciutat, davant del nou mural d’Urih (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i el regidor de Projecció de la Ciutat, Moisés Rodríguez Cantón, han presentat aquest dimecres la primera edició de la COLOR Week, que tindrà lloc del 21 al 28 de març. L’esdeveniment inclourà més de 40 activitats de tot tipus que tenen com a objectiu celebrar la diversitat de “colors” que identifiquen la ciutat i fer-ne partícip tothom: infants, joves, adults i gent gran.

La proposta s’emmarca en la iniciativa COLOR, un projecte de ciutat, transversal i compartit, que es va iniciar a mitjan 2020 amb la voluntat d’aprofundir en la identitat rubinenca i en les seves singularitats. Durant aquest darrer any, i malgrat les dificultats que ha comportat la pandèmia, l’Ajuntament ha impulsat diverses accions en el marc d’aquesta iniciativa: actuacions a l'espai urbà encarades a embellir-lo però també a fer-lo més amable per als vianants, experiències d'aprenentatge i col·laboració en iniciatives i xarxes supramunicipals, i l'inici de projectes molt engrescadors al voltant de l'expressió artística del color. Algunes d'aquestes accions han estat molt visibles i altres s'han treballat de manera més interna, establint ponts de col·laboració entre diferents serveis municipals. Això ha permès impregnar de COLOR molts àmbits de la gestió de l'Ajuntament, des de la cultura a les polítiques de ciutadania, passant per l’acció social o la gestió de la mobilitat i l’espai públic.

La programació d’aquesta primera edició de la COLOR Week vol ser una nova aportació dins d'aquest treball compartit, un espai de trobada on visualitzar les diferents realitats i colors de Rubí i reivindicar-los. La cita aprofita la coincidència amb el Dia Internacional del Color i el Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial, que es commemoren el 21 de març, però també comparteix espai amb el Mes de les Dones i el Dia Mundial del Teatre (27 de març), jornades que es relacionen amb valors com la pluralitat, la convivència dins de la diversitat i la creativitat.

 

Més de 40 activitats

La programació de la COLOR Week ha requerit un gran esforç d’organització per adaptar-se a les mesures especials de contenció de la COVID-19 i garantir el màxim nombre d’activitats presencials. Les més de 40 propostes programades toquen diferents àmbits: la cultura i el coneixement, les relacions comunitàries, la competitivitat empresarial, i la intervenció en l'espai urbà, i es desenvolupen a diversos espais de la ciutat, tot i que El Celler hi té un especial protagonisme. Es tracta d’una completa oferta que busca entretenir, transmetre coneixements interessants i fer reflexionar la ciutadania sobre la realitat que l’envolta.

S’ha fet un esforç important per organitzar aquesta programació perquè el context, tot i ser d’esperança, segueix sent complicat. S’ha treballat en un temps rècord per fer realitat aquesta primera edició”, ha explicat l’alcaldessa, qui ha afegit: “Hi hem posat molta il·lusió i esperem que totes les activitats puguin tenir èxit i que les gaudeixin molts veïns i veïnes perquè són molt interessants”.

De la seva banda, el regidor Moisés Rodríguez Cantón ha posat en context l’esdeveniment: “La COLOR Week arriba per quedar-se, perquè la gent sàpiga que Rubí és color per moltes raons, per riquesa, per cohesió, per diversitat… i que s'ha iniciat un projecte de recerca de marca de ciutat en relació al color”.  Segons ha explicat, tot i que aquesta idea impregna l’actuació municipal durant tot l’any, no es podia deixar passar l’oportunitat de celebrar-la coincidint amb el Dia Internacional del Color i l’arribada de la primavera.

Les activitats arrencaran aquest diumenge a El Celler amb una jornada per a tots els públics que inclourà l’obertura institucional de la COLOR Week, un concert de l’Orquestra de Cambra de l’Escola Municipal de Música Pere Burés, tallers familiars i una visita guiada a l’edifici.

Dins el bloc dedicat a la cultura i al coneixement, destaquen les xerrades i taules rodones que tindran lloc majoritàriament en aquest mateix equipament i que aniran a càrrec de diversos experts. En elles es parlarà de les tendències del color, de psicologia social urbana, de la relació entre el còmic i la memòria històrica, del color i la fotografia, o del vincle entre les emocions i els colors. En aquest mateix espai, també s’ha previst un cinefòrum al voltant de la pel·lícula Guillermina que permetrà abordar la situació de les persones migrades.

La recuperació del format d'actuacions envelaRts és un altre dels punts forts de la programació. S’han previst dos concerts amb els artistes locals Sr. Chen (26 de març) i Linotip (27 de març), que tindran lloc a El Celler i que també es podran seguir en directe a través de les xarxes socials de l'Ajuntament.

Des de Rubí Jove s’han organitzat diverses propostes: entre d’altres, una sessió de cinema a la fresca i un debat sobre la visibilitat trans el dia 24; dues visites guiades a la ruta de l'street art de Rubí, una per a la població en general i una especial per al Consell de la Gent Gran de Rubí; i una taula rodona sobre art urbà en femení.

Dins l’àmbit més cultural, també destaca la celebració del Dia Mundial del Teatre, el dia 26, amb la representació de diverses píndoles escèniques sorpresa a La Sala. L’accés serà gratuït però caldrà reservar entrada.

En l'apartat d'activitats comunitàries, s’han programat activitats per reflexionar sobre els prejudicis contra les persones migrades, com és la iniciativa Trencant murs, organitzada amb la Xarxa Antirumors. També hi haurà propostes que implicaran el veïnat, com per exemple la pintada col·lectiva que es farà al barri d'El Pinar sota el títol de La nostra identitat.

A més, s’aprofitarà la COLOR Week per impulsar els projectes dels comerciants i les persones emprenedores amb diferents formacions en línia.

 

Intervencions a l’espai urbà

Una de les facetes més visibles de la COLOR Week seran les intervencions que s’han programat a l’espai urbà i que ja són un dels emblemes del projecte COLOR. Des del passat cap de setmana, l’artista rubinenc Urih treballa en el gran mural Les aventures de Pinotxo, ubicat entre la plaça de la Constitució i el passeig de Les Torres. Aquesta  obra segueix la línia encetada amb el mural de la Caputxeta, situat a pocs metres, i significa una nova aportació de color per a una zona especialment densa urbanísticament parlant com és el barri de Les Torres.

Dins d’aquest apartat, també destaquen diverses intervencions de l’Escola d’Art i Disseny edRa: Camí de COLOR, que es durà a terme al perímetre de l’Escardívol amb l’objectiu de millorar l’estètica d’un espai urbà molt transitat, i la proposta Animal Art, que consistirà en la configuració d’un gran mural a la plaça de la Nova Estació a partir dels dibuixos de l’alumnat de primària de tres escoles de Rubí. El centre d’ensenyaments artístics és des de l’inici una de les peces clau del projecte COLOR, tant pel que fa a la creació de la seva imatge com a l’organització d’activitats.

Tota la programació de l'esdeveniment es pot consultar des d’aquest dimecres a la web de la COLOR Week, on també hi ha les diferents vies d’inscripció per poder-hi participar i altra informació útil sobre el projecte.