Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí celebra la Setmana Europea de l’Energia en el marc de la Festa Major de la ciutat L’Ajuntament, en el marc del projecte municipal Rubí Birlla, ha organitzat diverses activitats el dissabte 27 de juny pensades tant per a grans com per a petits https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/rubi-celebra-la-setmana-europea-de-l2019energia-en-el-marc-de-la-festa-major-de-la-ciutat/@@images/image/preview

Rubí celebra la Setmana Europea de l’Energia en el marc de la Festa Major de la ciutat

L’Ajuntament, en el marc del projecte municipal Rubí Birlla, ha organitzat diverses activitats el dissabte 27 de juny pensades tant per a grans com per a petits

L'Ajuntament organitza diverses activitats cada any per celebrar la Setmana Europea de l'Energia.
L'Ajuntament organitza diverses activitats cada any per celebrar la Setmana Europea de l'Energia

L’Ajuntament de Rubí organitza, en el marc de la Setmana Europea de l’Energia i coincidint amb la Festa Major, diverses activitats lúdiques i sostenibles. Es tracta de tot un seguit de propostes que tindran lloc el dissabte 27 de juny al matí, amb les quals el Consistori, a través del projecte municipal Rubí Brilla, vol promoure l’eficiència energètica i l’ús de les energies renovables.

Durant tot el matí ─de 10 h a 14 h─, els rubinencs podran provar un cotxe elèctric i conèixer la fotolinera de la Masia de Can Serra, una instal·lació que permet carregar vehicles elèctrics de forma gratuïta i que, alhora, també proporciona energia fotovoltaica per a l’autoconsum d’aquest equipament. Per a participar en aquesta activitat, que s’ha batejat amb el títol Mou-te amb el cotxe elèctric, cal inscriure’s prèviament trucant al telèfon 93 588 70 00 ext. 1407 o bé enviant un correu electrònic a l’adreça .

Durant la mateixa franja horària es durà a terme la iniciativa Granissats a pedals, on els participants podran fabricar ─i després beure’s─ aquesta beguda refrescant tot pedalant.

Entre les 11 h i les 13 h s’han organitzat dues activitats més. D’una banda, el Pedalextric, la manera més sostenible de jugar a l’escalextric. I, de l’altra, Saltem amb energia, un inflable per aprendre, jugant, a fer un ús sostenible de l’energia.

A les 12 h tindrà lloc una Xistorrada popular sostenible, gràcies a la qual els rubinencs podran tastar aquest aperitiu ecològic cuinat amb energia solar.

Totes les activitats de la Setmana Europea de l’Energia es duran a terme a la plaça de la Nova Estació on, durant tot el matí, l’equip de Rubí Brilla muntarà una parada informativa sobre l’eficiència energètica i les renovables a la ciutat.