Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí celebra la Diada Nacional de Catalunya amb un acte institucional adaptat al context sanitari Ajuntament, partits polítics i entitats han fet aquest dissabte la tradicional ofrena floral al monument “Dempeus” de la plaça de l’Onze de Setembre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí celebra la Diada Nacional de Catalunya amb un acte institucional adaptat al context sanitari

Ajuntament, partits polítics i entitats han fet aquest dissabte la tradicional ofrena floral al monument “Dempeus” de la plaça de l’Onze de Setembre

Les formacions polítiques amb representació al Ple, durant la interpretació de la Societat Coral Unió Rubinenca (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Les formacions polítiques amb representació al Ple, durant la interpretació de la Societat Coral Unió Rubinenca (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Rubí ha commemorat aquest dissabte la Diada Nacional de Catalunya amb l’habitual acte institucional a la plaça de l’Onze de Setembre. Per segon any consecutiu, la cita ha incorporat diverses mesures de seguretat excepcionals per tal d’adaptar-se a la situació de pandèmia.

La celebració ha consistit en la tradicional ofrena floral al monument Dempeus, de l’artista rubinenca Pepa de Haro. Després d’un tema musical d’obertura a càrrec de la cobla La Principal del Llobregat, l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i els portaveus dels diferents grups municipals han dipositat al peu de l’escultura l’arranjament floral de l’Ajuntament i, a continuació, s’ha interpretat el cant d’Els Segadors amb la col·laboració de la Societat Coral Unió Rubinenca.

L’acte ha seguit amb l’ofrena floral dels partits polítics amb representació municipal, de les formacions que no formen part del Ple i de les entitats locals. Aquesta part del programa ha comptat amb l’acompanyament del Concert de músiques populars catalanes a càrrec de La Principal del Llobregat i amb el tradicional Ball d’Homenatge de l’Esbart Dansaire de Rubí.

La commemoració s’ha tancat amb la interpretació d’Els Segadors, el Cant de la senyera i l’Himne de Rubí per part de la Societat Coral Unió Rubinenca.

Per fer compatible la celebració amb el context sanitari, s’ha establert un circuit d’entrada i de sortida per a les persones participants a l’ofrena floral, amb l’objectiu d’evitar aglomeracions. Igualment, s’ha prescindit dels habituals parlaments i de les actuacions de les entitats de cultura popular per facilitar la distància entre els assistents. L’Ajuntament també ha habilitat gel hidroalcohòlic a la plaça i n’ha regulat els accesos.

Amb motiu de la Diada, la façana de la casa consistorial s'ha il·luminat aquest divendres amb els colors de la senyera i ho tornarà a fer aquesta nit per tancar la jornada commemorativa.