Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí celebra el Dia d’Andalusia reivindicant el seu vincle amb aquesta comunitat L’ofrena floral al monument a Blas Infante i la jornada de convivència al parc de Ca n’Oriol han estat dos del moments més rellevants de la commemoració https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí celebra el Dia d’Andalusia reivindicant el seu vincle amb aquesta comunitat

L’ofrena floral al monument a Blas Infante i la jornada de convivència al parc de Ca n’Oriol han estat dos del moments més rellevants de la commemoració

Ofrena floral al bust de Blas Infante (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Ofrena floral al bust de Blas Infante (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

La ciutadania rubinenca s’ha sumat un any més als actes commemoratius del Dia d’Andalusia, organitzats per la Coordinadora de Entidades Andaluzas de Rubí (CECAR) amb el suport de l’Ajuntament. La programació, que s’ha succeït durant tot el cap de setmana, ha tingut com a moments centrals l’ofrena floral al monument a Blas Infante i la jornada de convivència al parc de Ca n’Oriol.

Els actes van arrencar divendres a la tarda a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler amb la conferència inaugural a càrrec de Javier Contreras Becerra, doctor en Història per la Universitat de Granada i autor de l’obra Cuando Andalucía despertó. L’estudiós va pronunciar a Rubí la conferència Emigración andaluza en Cataluña y movimiento andalucista (1976-1982), amb la qual va argumentar el component popular que va tenir la construcció de la identitat andalusa. 

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, va aprofitar aquest acte per assenyalar Rubí com una “terra d’acollida [...]. Una amalgama tan àmplia de colors que, amb el pas del temps, ha enriquit la nostra societat. Avui Rubí és el que és gràcies a l’esforç compartit, la unió i el treball col·lectiu”. De la seva banda, el president de la CECAR, Francisco Roldán Ortiz, va palesar la forta vinculació del municipi amb la comunitat andalusa.

Aquest vincle entre Rubí i Andalusia ha estat molt present durant tot el cap de setmana. Dissabte, autoritats locals, entitats i particulars van protagonitzar la tradicional ofrena floral al bust de Blas Infante, a la plaça d’Andalusia. En el marc d’aquest acte, Javier Contreras Becerra va reivindicar la figura del conegut com a pare a la pàtria andalusa, tot reclamant-ne la seva dignificació. De la seva banda, l’alcaldessa va agrair a la comunitat andalusa el seu arrelament i implicació en la ciutat.

L’ofrena va finalitzar un any més amb la interpretació de l’Himno de Andalucía i del cant d’Els Segadors. A continuació, les persones participants, amb l’acompanyament de la banda de l’Associació Rubí Musical Segle XXI, van adreçar-se en cercavila al parc de Ca n’Oriol, on va tenir lloc una missa rociera oficiada pel mossèn de l’església de Sant Pere, Joaquim Messeguer Garcia, i cantada pel cor de l’Asociación Rociera de Rubí. Una paella popular i un sopar de camp van ser altres dels punts d’interès d’aquesta segona jornada festiva.

La celebració es va reprendre diumenge amb l’habitual trobada de totes les entitats andaluses al parc de Ca n’Oriol. Durant aquesta última jornada, els infants van poder gaudir de nombroses activitats en el marc del Dia d’Andalusia infantil.

Imatges relacionades

L'alcaldessa, amb Javier Contreras Becerra i Francisco Roldán Ortiz
L'alcaldessa, amb Javier Contreras Becerra i Francisco Roldán Ortiz