Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí Brilla reprendrà els tallers per reduir la factura elèctrica a partir del setembre Les sessions organitzades per l’Ajuntament són gratuïtes i s’adrecen a tota la ciutadania, independentment de la seva capacitat econòmica https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí Brilla reprendrà els tallers per reduir la factura elèctrica a partir del setembre

Les sessions organitzades per l’Ajuntament són gratuïtes i s’adrecen a tota la ciutadania, independentment de la seva capacitat econòmica

Els tallers ajuden a entendre les factures i a reduir-ne el seu import (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Els tallers ajuden a entendre les factures i a reduir-ne el seu import (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Els tallers per reduir la factura elèctrica organitzats per l’Ajuntament a través del projecte Rubí Brilla tornaran a partir del 25 de setembre. Les sessions s’adrecen a tota la ciutadania, sigui quina sigui la seva capacitat econòmica, i per assistir-hi només cal formalitzar una inscripció prèvia adreçant un correu a , trucant al 93 581 39 00 (a partir del setembre) o bé emplenant el formulari corresponent a la Seu Electrònica de l’Ajuntament. 

Els propers tallers programats són els següents:

  • Dimecres 25 de setembre, 10 h
  • Divendres 25 d'octubre, 18 h
  • Dilluns 11 de novembre, 10 h
  • Dijous 12 de desembre, 18 h

Totes les sessions tindran lloc a l’edifici Rubí Forma (rambleta Joan Miró, s/n).

En el marc d’aquests tallers, s'expliquen els conceptes bàsics de la factura elèctrica, es donen eines per reduir el seu import optimitzant el contracte elèctric o modificant hàbits de consum, i es faciliten consells per consumir l’energia de manera més eficient. A més, s’informa els assistents del marc legal que garanteix el dret bàsic a l’energia a les famílies amb risc de vulnerabilitat. Després d'una sola sessió, les persones participants adquireixen coneixements que els permeten rebaixar considerablement la seva despesa energètica. La mitjana d’estalvi per família és del 30% de la factura però, en alguns casos, els assistents aconsegueixen reduir-la fins a la meitat sense necessitat ni tan sols de modificar els seus hàbits de consum. I és que el 70% de les persones que han participat fins ara als tallers han descobert que tenien contractada més potència elèctrica de la necessària.

Membres de 67 famílies rubinenques han assistit als tallers de factura elèctrica de Rubí Brilla organitzats durant aquest any.