Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí Brilla participa en l’impuls d’una plataforma pel desenvolupament de noves professions 'verdes' El programa europeu EGREJOB busca definir els perfils competencials i les noves professions que demanda el mercat en l’àmbit del medi ambient https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí Brilla participa en l’impuls d’una plataforma pel desenvolupament de noves professions 'verdes'

El programa europeu EGREJOB busca definir els perfils competencials i les noves professions que demanda el mercat en l’àmbit del medi ambient

El regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, durant la conferència final del projecte EGREJOB.
El regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, durant la conferència final del projecte EGREJOB

L’Ajuntament de Rubí ─a través del projecte estratègic de foment de l’eficiència energètica i les energies renovables Rubí Brilla─, juntament amb la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, ha participat recentment a la conferència final del projecte Euro-Mediterranean Green Jobs (EGREJOB), celebrada a Florència (Itàlia). Es tracta d’un programa europeu que té com a objectiu definir els perfils competencials i les noves professions que demanda el mercat en l’àmbit del medi ambient.

En el marc d’aquesta trobada, els socis del projecte ─entre ells la Cambra de Terrassa─ i els membres de l’ETEC (Comitè d’Experts) ─entre ells l’Ajuntament de Rubí─ han impulsat el Green Job Charter (Carta de les Professions Sostenibles). D’aquesta manera es dóna el tret de sortida a la formalització i posada en marxa de la innovadora plataforma empresarial europea formada per empreses i organitzacions que es comprometen de forma activa a promoure la formació i l’ocupació en l’àmbit de la sostenibilitat i el medi ambient. Aquestes companyies també contribuiran a facilitar la mobilitat dels joves professionals entre els països europeus membres del projecte. Un total de 20 empreses i organitzacions europees convidades a la conferència final, a més de les organitzacions associades al projecte EGREJOB, han manifestat el seu compromís a treballar-hi activament. Després de dos anys des de la posada en marxa del projecte EGREJOB, els seus socis han desenvolupat projectes comuns que, amb la implicació dels col·lectius empresarials de cada país participant, han permès donar visibilitat i promoure les oportunitats competitives de nous sectors professionals emergents. L’objectiu ha estat definir els perfils competencials i les noves professions que demanda el mercat en l’àmbit del medi ambient i el disseny de la formació dels green jobs ─professions vinculades a l’àmbit del medi ambient i la sostenibilitat─.

En aquesta trobada, Irene Pérez, tècnica de Rubí Brilla, ha presentat el projecte estratègic Rehab3, una aposta de futur per reduir l’atur a la ciutat, formant als aturats i promovent la seva ocupació en l’àmbit de la rehabilitació energètica d’edificis.

L’experiència de Rubí en el camp de l’eficiència energètica ha tornat a despertar gran interès entre els socis dels diferents països participants, animant-nos a seguir compartint el projecte en altres fòrums, perquè el coneguin i repliquin en altres indrets”, ha assegurat el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto. El tercer tinent d’alcaldia també ha explicat que, “d’altra banda, la presentació del projecte Rehab3 ha demostrat el compromís de la nostra ciutat en la creació d’ocupació verda i ha servit per visualitzar un possible camí a seguir cap al desenvolupament d’un futur més sostenible”. 

Imatges relacionades

Una de les tècniques del projecte Rubí Brilla ha presentat el projecte estratègic 'Rehab3' a Florència
Una de les tècniques del projecte Rubí Brilla ha presentat el projecte estratègic 'Rehab3' a Florència