Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí Brilla ofereix formació sobre eficiència energètica a les entitats locals Les sessions d’assessorament s’han encetat amb l’AMPA de l’Escola Rivo Rubeo i l’Associació de Veïns de La Plana del Castell https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí Brilla ofereix formació sobre eficiència energètica a les entitats locals

Les sessions d’assessorament s’han encetat amb l’AMPA de l’Escola Rivo Rubeo i l’Associació de Veïns de La Plana del Castell

Sessió amb l'AMPA de l'Escola Rivo Rubeo (foto: Localpres).
Sessió amb l'AMPA de l'Escola Rivo Rubeo (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí, a través del projecte Rubí Brilla, ofereix a les entitats locals l’oportunitat de rebre formació gratuïta sobre eficiència energètica. L’assessorament vol incentivar canvis de comportament en l’àmbit domèstic que contribueixin a la reducció de la despesa en energia entre les famílies.

La formació s’imparteix en una única sessió, a demanda de l’entitat, i va a càrrec d’una persona amb àmplia experiència en el terreny de l’eficiència energètica i les energies renovables. El taller arrenca amb una introducció sobre el projecte municipal Rubí Brilla i els seus àmbits d’actuació –indústria, administració, comerç i residencial–; i segueix amb l’exposició de tot un seguit de bones pràctiques que ajudaran els assistents a reduir el consum energètic a les seves llars. Durant la sessió, els participants també tenen la possibilitat de plantejar al formador els seus dubtes sobre el tema.

Aquest assessorament gratuït està obert a tots els col·lectius ciutadans de Rubí; només cal que el sol·licitin enviant un correu electrònic a . De moment, s’han beneficiat d’aquesta formació l’AMPA de l’Escola Rivo Rubeo i l’Associació de Veïns de la Plana del Castell.

L’equip del projecte Rubí Brilla ja va organitzar recentment tallers monogràfics sobre eficiència energètica adreçats, en aquest cas, als comerciants locals. Aquestes sessions, incloses a la formació gratuïta programada pel Servei de Comerç, es van dedicar de forma específica al monitoratge energètic, les bones pràctiques i la comptabilitat energètica.

Amb aquest tipus d’iniciatives, l’Ajuntament vol fer extensiva a tota la població la feina que s’està realitzant en el marc del projecte Rubí Brilla per tal de convertir Rubí en un municipi energèticament sostenible.