Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí aporta 560 quilos de menjar al Banc d'Aliments en el marc de la campanya "Quilo x Quilo" La iniciativa de l'Ajuntament de Rubí i Ecovidrio promou el reciclatge de vidre alhora que proporciona racions d'aliments a les famílies més necessitades https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí aporta 560 quilos de menjar al Banc d'Aliments en el marc de la campanya "Quilo x Quilo"

La iniciativa de l'Ajuntament de Rubí i Ecovidrio promou el reciclatge de vidre alhora que proporciona racions d'aliments a les famílies més necessitades

Un dels contenidors de Rubí que han participat a la campanya (foto: Ajuntament de Rubí - Lali Puig).
Un dels contenidors de Rubí que han participat a la campanya (foto: Ajuntament de Rubí - Lali Puig)

Rubí ha recollit 560 quilos de vidre dins la campanya 1 quilo de vidre per 1 quilo d’aliments, impulsada per l'Ajuntament de Rubí i Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de vidre a Espanya. Aquesta quantitat s'ha transformat en els mateixos quilos de menjar, que arribaran a les famílies més necessitades gràcies a la implicació de la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL).

La campanya, que s'ha dut a terme entre l'1 el 15 de desembre a 44 municipis d'arreu d'Espanya, animava a la ciutadania a dipositar la major quantitat possible de residus d'envasos de vidre als 152 contenidors habilitats amb la imatge de la campanya. En total, se n'han recollit 45.138 quilos al conjunt de poblacions participants, que Ecovidrio ha transformat en els mateixos quilos d'aliments per ajudar els més necessitats, l'equivalent a més de 90.000 racions de menjar. Es calcula que aquesta quantitat podrà beneficiar 12.000 famílies en uns moments especialment complicats per la Covid-19.

A Rubí, hi ha hagut tres contenidors destinats a la campanya, ubicats a la plaça del Mercat, a la plaça de Catalunya i a la confluència de l'avinguda de Barcelona i la plaça del Doctor Pearson.

 

Beneficis ambientals del reciclatge de vidre

A Rubí, es recupera actualment només la meitat del vidre que es produeix, de manera que 1.200 tones d'aquest material van a parar encara a la fracció resta. La implicació de tots i de totes és necessària per millorar això, tant per raons de sostenibilitat econòmica com d'ambiental.

El vidre que es diposita als contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a fabricar nous envasos. Aquest cicle pot fer-se infinites vegades i sense perdre les propietats originals del material.

Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar vidre reciclat en la fabricació de nous envasos s’evita l’extracció de matèries primeres de la natura, evitant així l’erosió dels sols i la desforestació de l’entorn. A més, es minimitzen les emissions de CO2 en el procés de fabricació, s’estalvia energia i s’evita el creixement dels abocadors.