Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí acollirà aquest dissabte una manifestació per reclamar més seguretat per als ciclistes a les carreteres La concentració, organitzada per la Federació Catalana de Ciclisme i l’Ajuntament, retrà homenatge als dos ciclistes rubinencs que van morir atropellats el 21 d’agost a Castellbisbal https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí acollirà aquest dissabte una manifestació per reclamar més seguretat per als ciclistes a les carreteres

La concentració, organitzada per la Federació Catalana de Ciclisme i l’Ajuntament, retrà homenatge als dos ciclistes rubinencs que van morir atropellats el 21 d’agost a Castellbisbal

La manifestació espera ciclistes d’arreu de Catalunya.
La manifestació espera ciclistes d’arreu de Catalunya

Rubí viurà aquest dissabte 3 de setembre una pedalada per exigir més seguretat per als ciclistes a les carreteres i retre homenatge a Miguel Moya Lara i José María de la Torre Morales, els dos integrants del Club Ciclista Rubí que van morir atropellats el passat 21 d’agost a Castellbisbal. L’acte està organitzat per la Federació Catalana de Ciclisme i l’Ajuntament de Rubí, i s’espera que compti amb la participació d’esportistes provinents d’arreu de Catalunya.

La marxa ciclista sortirà a les 10 h de la rambla del Ferrocarril, davant l’estació d’FGC, i transcorrerà per diversos carrers fins a arribar a l’Ajuntament. L’itinerari serà: rbla. Ferrocarril, c. Edison, av. Estatut, c. Sevilla, c. Primer de Maig, ctra. Terrassa, c. Pau Claris i pl. Pere Aguilera. Davant la casa consistorial, hi haurà els parlaments de Pedro Cancio Guerrero, president del Club Ciclista Rubí; Joaquim Viaplana Boloix, president de la Federació Catalana de Ciclisme; i Ana María Martínez Martínez, alcaldessa de Rubí. A continuació, es farà un minut de silenci en memòria de les víctimes de l’atropellament del 21 d’agost.

L’acte se celebrarà sota el lema Prou ciclistes morts a les carreteres! amb la voluntat de fer un clam unànime per la millora de la seguretat del col·lectiu i per l’aplicació de penes més dures a les persones infractores.

El passat 28 d’agost, un 300 ciclistes ja van fer una primera pedalada d’homenatge a  les víctimes rubinenques a la carretera de les Costes del Garraf. La marxa va comptar amb la participació d’integrants del Club Ciclista Rubí.

L’atropellament que va acabar amb la vida dels dos ciclistes rubinencs es va produir el diumenge 21 d’agost a la carretera C-243c, a l’alçada de l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) Martorell-Vila. Un vehicle va envestir un grup de vuit integrants del Club Ciclista Rubí, provocant la mort de dos d’ells i ferint altres tres, un d’ells d’extrema gravetat. Els altres ciclistes que formaven part del grup van resultar il·lesos.

Poques hores després de l’atropellament, els Mossos d’Esquadra van poder detenir el presumpte autor dels fets a Martorell. La jutgessa en va declarar presó provisional.

Objectius de Desenvolupament sostenible